1047

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat Facebook, Twitter şi alte reţele de socializare

 
Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării, reţelele de socializare. În acelaşi timp, Suveranul Pontif a avertizat că folosirea acestora în exces poate crea o lume paralelă. Italia a marcat luni Ziua Mondială a Comunicării, cu mesajul Papei Benedict al XVI-lea, care a binecuvântat efectele pozitive ale reţelelor de socializare.
 

Suveranul Pontif i-a invitat pe utilizatori să nu îşi creeze profile false, să nu se refugieze într-o lume paralelă şi să fie atenţi la pericole. Papa consideră că noile tehnologii, în special reţelele de socializare, "ajută la dezvoltarea unui dialog şi prilejuiesc acţiuni solidare şi relaţiile pozitive".


Tinerii care folosesc Internetul nu trebuie însă să se expună prea mult sau să uite de spiritul creştin. Papa Ratzinger le lansează tinerilor provocarea de a fi "autentici, oneşti cu ei înşişi, fără a da curs tentaţiei de a crea profile false sau artificiale". Reţelele de socializare oferă noi experienţe de viaţă şi Suveranul Pontif le recunoaşte meritul de a "crea întâlniri dincolo de graniţele spaţiului şi culturii" 
 
TIMPUL

0