730

Doar 25 de interpreți din cei 93 vor ajunge în finala naţională Eurovision


93 de interpreți şi formaţii din Republica Moldova s-au înscris la concursul naţional pentru a participa la Eurovision Song Contest 2011. Concurenţii au înregistrat 99 de melodii. Este un număr record de piese. Participanţii la Finala Naţională vor fi aleşi de un juriu format din 9 membri: specialişti şi personalităţi în domeniu, selectaţi la recomandarea Grupului de lucru pentru pregătirea Eurovision 2011.

Juriul va ţine cont de următoarele criterii: originalitatea melodiei, textului, compoziţiei piesei, vocea şi maniera de interpretare, corespunderea cerințelor Regulamentului. „TRM a stabilit trei etape pentru selectarea concurenţilor. Prima etapă se va desfăşura pe 22 ianuarie şi presupune jurizarea materialului audio în lipsa interpreţilor. A doua etapă va aduce în faţa juriului 60 de participanţi aleşi ]n prima rundă, care vor fi audiaţi live. Fiecare va avea la dispoziţie 3 minute pentru a-şi demonstra capacităţile vocale, dar şi melodia propusă pentru selecţia naţională.

Audierea se va face pe 29 ianuarie în format acapela, fără utilaj concertistic special. În finala naţională vor trece 25 de interpreţi şi/sau formaţii. Etapa a treia include finala naţională Eurovision Moldova, care va avea loc pe 26 februarie. Finaliştii vor evolua live. Câştigătorul finalei naţionale va fi desemnat în baza unei decizii a juriului şi a televotului”, ne-a declarat Vitalie Cojocaru, directorul Comitetului de Organizare „Eurovision” în Republica Moldova.

În exclusivitate, Compania „Teleradio Moldova” va transmite în direct din or.Dusseldorf (Germania) pe 10 şi 12 mai semifinalele „Eurovision Song Contest 2011”, iar pe 14 mai – Finala Internaţională.
 
APROPO 

0