722

O navă care transporta acid sulfuric s-a scufundat în râul Rin din Germania

 Dezastrele naturale continuă să provoace pagube în toată lumea. O navă care transporta 2400 de tone de acid sulfuric s-a scufundat în râul Rin din Germania, iar în statul australian Queensland sunt în toi lucrările de reconstrucţie a localităţilor devastate de puhoaiele de apă. Cu inundaţii grave se confruntă şi sud-estul Braziliei, dar şi Filipine.

Nava germană care transporta acid sulfuric a naufragiat pe fluviul Rin, între Koblenz şi Mainz. Doi membri ai echipajului au fost daţi dispăruţi. Până acum nu au fost contstatate scurgeri de acid sulfuric în apă. Nivelul râului Rin a crescut considerabil după ce zăpada a început să se topească.

Premierul australian a declarat că ţara începe să-şi revină în urma celor mai grave inundaţii din istorie. Apele au forţat mii de oameni din Brisbane să-şi părăsească locuinţele. Peste 30 de regiuni au fost inundate. Apele au început să se retragă, lasând în urmă tone de gunoaie.

Peste 250 de oameni au murit în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren din Brazilia. Cele mai multe victime au fost înregistrate în oraşul Teresopolis. În acest an, Brazilia s-a confruntat cu ploi abundente, care au lăsat mii de oameni fără case.

Ploile torenţiale şi inundaţiile din centrul şi sudul Filipinelor, au făcut 42 de victime. Cinci oameni sunt daţi dispăruţi. Ploile din ultimele două săptămâni au lăsat fără adăpost peste 400.000 de oameni. Pagubele materiale provocate de puhoaie se ridică la peste 20 de milioane de dolari.
 
PUBLIKA

0