811

Noi scumpiri! Benzina si motorina se umfla-n preturi

 
O scumpire nu vine niciodata singura. Dupa gaz, ne asteapta preturi mai mari la benzina si motorina. Cel putin asa arata calculele specialistilor de la Agentia pentru Reglementare in Energetica, facute pe baza cotatiilor preturilor Platt’s la produsele petroliere.
 
Directorul ANRE, Victor Parlicov, a declarat, pentru StireaZilei.md, ca intr-o singura luna preturilor Platt’s la benzina si motorina s-au majorat cu cate 100 de dolari. Astfel, o tona de benzina a ajuns sa coste acum 870 de dolari, iar una de motorina - 817 dolari.
 
“Deocamdata, nu am primit nicio cerere din partea petrolistilor de a majora preturile, dar ne asteptam la acest lucru. Nu este exclus ca in urmatoarele zile sa avem astfel de solicitari, pentru ca scumpirile sunt inevitabile”, a declarat Parlicov.
 
De scumpiri vorbesc si petrolistii. "Am fost anuntati ca benzina si motorina se vor scumpi foarte curand. Cand si cu cat exact nu putem spune. Cert este ca acest lucru urma sa se faca inca atunci de cand s-a scumpit gazul lichefiat", a spus, pentru portalul nostru de stiri, reprezentantul unei statii petroliere din capitala.
 
La moment, un litru de benzina A 95 costa 15 lei si 95 de bani, iar unul de motorina Euro 5 - 13 lei si 40 de bani.
 
Acum o saptamana, statiile PECO din tara au scumpit gazul lichefiat cu 50 de bani, litru de GLP ajungand astfel la 8 lei si 30 de bani.
 
STIREA ZILEI
0