980

Păsări moarte şi în România

 
Câteva minute a plouat cu păsări moarte într-un cartier din Constanţa. Acest fenomen este înregistrat în mai multe ţări, motivul decesului în masă a păsărilor nu este cunoscut.

Păsările au fost transportate la DSV Constanţa pentru investigare.

"Se va efectua examenul toxicologic în vederea stabilirii unei eventuale ingerări a unei substanţe toxice ce ar fi putut determina moartea mai multor păsări în acelaşi timp şi acelaşi loc. Mergem pe această pistă pentru că nu s-au constatat leziuni necropsice ca să suspicioneze şi alte boli", a declarat la Realitatea TV Romeo Lazăr, director executiv la DSV Constanţa.

Fenomenul morţii suspecte a păsărilor şi peştilor are loc în mai multe colţuri ale lumii. Peste 1.000 de turturele, dar şi alte păsări, inclusiv porumbei, au căzut moarte din cer în ultimele zile, în Italia, în apropiere de Ravenna, relatează Daily Telegraph, citat de HotNews.

"Am început să primim informaţii duminică, iar după aceea au venit în fiecare zi. Am strâns peste o sută de cadavre de turturele, dar există şi porumbei şi toţi au o tentă albăstruie a ciocului, ceea ce ar putea indica otrăvire sau hipoxie", a declarat Massimo Bolognesi, de la filiala locală a World Wildlife Fund.
 
EVENIMENTUL ZILEI

0