1129

Foto premiate – comori subacvatice

 Nu, pestisorul din imaginea urmatoare n-a fost prins luand o gustare. Masculul de Opistognathus macrognathus pastreaza ouale la clocit in gura sa pana sunt gata sa eclozeze. Fotografia a fost facuta in Riviera Beach, Florida, de Steven Kovacs si a castigat locul intai la categoria Portret de animal marin in cadrul unui concurs de fotografie al Universitatii din Miami / (Steven Kovacs/University of Miami).

Acest pigmeu calut de mare are doar jumatate de inch inaltime insa capacitatile sale de adaptare la mediu sai sunt extraordinare. Fotografia este facuta in Borneo – Malaezia si a castigat premiul intai la categoria macro. (Vickie Coker/University of Miami)

Faceti cunostinta cu micutul din imagine, membru al familiei blenioidelor, cunoscuti drept combtooth blenny (un soi de blenny cu dinti de pieptan). Micutul este un obisnuit al acvariilor de apartament, dar acesta in mod particular a fost fotografiat in Lake Worth Lagoon in Florida. Fotografa Judy Townsend a castigat locul in trei la categoria macro pentru aceasta fotografie. (Judy Townsend/University of Miami)

Onorurile la categoria fotografie student i s-au atribuit lui Neil Hammerschlag pentru aceasta fotografie a acestui porcusor ce arata atat de apetisant care tocmai a scapat din mainile unui pescar local din Bahamas. (Fotografie de Neil Hammerschlag/University of Miami)

Jerry Kane a castigat locul secund la categoria portret pentru aceasta fotografie a calamarului din recifurile Caraibelor (Sepioteuthis sepioidea) ce trece deasupra camerei si este imortalizat avand in fundal cerul usor innorat. (Fotografie de Jerry Kane/University of Miami)

 
INFORMAL
0