816

Filat:Cei care vor face imposibilă crearea alianței, urmează să-și asume eșecul.

Vlad Filat, președinte PLDM:
Nimeni nu este in situația să înainteze condiții. Cei care înaintează condiții urmăresc alt scop decât crearea unei alianțe pro-europene și democratice. Noi am avut un comportament calm și nu am reacționat la insinuări. Acest proces este așa cum am prezis - deloc ușor. Azi seara și mâine toată ziua urmează să mai discutăm. Eu cred că după această seară se vede ce împiedică semnarea acordului de Alianță. Oferta PLDM este una absolut echilibrată, care oferă tuturor participanților la guvernare instrumentarul pentru a se manifesta și a influența procesele. Cu mâinile legate la Guvern nu merg, iar MAI este cel care asigură ordinea internă a țării. Cei care vor face imposibilă crearea alianței, urmează să-și asume eșecul. PLDM a făcut tot pentru crearea Alianței. Vă prezint și un scurt exercițiu: PLDM urmează să aibă 7 membri în Guvern + prim-ministru, PL - 5 miniștri plus președintele Parlamentul; PD - președintele țării și 5 membri în Guvern. Dă Doamne mintea moldoveanului de pe urmă. Sper să se întâmple asta până mâine.

Mihai Ghimpu, președinte PL:
"Am decis că mâine formăm fracțiunile parlamentare. Cine a spus că nu ne înțelegem? Discuțiile continuă și mâine. Au mai rămas subiecte care trebuie puse la punct. PL a spus și în timpul campaniei și după că participă la actul de guvernare, dar vrea și pârghii. La noi în stat nu funcționează legea, este corupție, din păcate asta e realitatea. PL consideră că una din structurile de drept trebuie să revină formațiunii noastre", a declarat liderul liberal. Acesta a menționat că SIS-ul nu mai are puterea de odinioară. "SIS-ul s-a reformat mai repede pentru că a fost sub controlul meu. Mai sunt probleme la MAI și PG cu reformarea", a conchis Ghimpu, evitând să spună ce structură de drept își dorește, dar a lăsat să se înțeleagă că e una din cele trei: PG, MAI sau CCCEC.

Marian Lupu, președinte PDM: 
Azi a continuat runda de negocieri. Discuțiile sunt complexe. Din câte înțeleg eu, aceste discuții vor mai continua. Colegii de la PL au înaintat anumite condiții în procesul de partajări. Dialogul trebuie să continue. Nu noi suntem cei care venim cu condiții, întrebările referitor la acest lucru să le adresați celor care condiționează. http://unimedia.md/?mod=news&id=27922
0