854

Moldovagaz ameninţă Termocom-ul cu sistări în livrarea gazului

 
Mai multe cazangerii ale SA Termocom ar putea fi deconectate de la gaze. Furnizorul de căldură a fost informat despre aceasta printr-o scrisoare emisă de Moldovagaz, transmite Info-Prim Neo.

În scrisoare se spune că Termocom are datorii la gaze de 44 milioane de lei pentru lunile noiembrie şi decembrie. În caz de neachitare, din 27 decembrie vor fi debranşate cazangeriile Sud şi Vest, iar din 28 decembrie oraşul Vadul lui Vodă şi suburbia Cricova. La rând în următoarele zile sunt localităţile suburbane Grătieşti şi Ciorescu, Dobruja, Durleşti, Băcioi, Tohatin, Coloniţa şi Vatra.

Directorul SA Termocom, Mihai Cernei, a menţionat luni, 27 decembrie, în şedinţa operativă de la Primărie că întreprinderea nu are datorii la gaze pentru luna octombrie, iar plăţile pentru noiembrie vor fi transferate astăzi.
Primarul general Dorin Chirtoacă a subliniat că nu este clar de furnizorul de gaze a impus asemenea termene de achitare. „Nu ştim cum să înţelegem acest document din partea Moldovagaz pentru că facturile pentru perioada 1-15 decembrie vor fi emise abia după data de 10 ianuarie, prin urmare populaţia va putea achita după 10 ianuarie, conform legislaţiei. Cum poate să plătească Termocom pentru gazul consumat atât timp cât facturile nu au fost transmise la cetăţeni", a dîntrebat primarul.

Dorin Chirtoacă a solicitat SA „Termocom" ca pentru anul 2011 să fie revizuite condiţiile de achitare a serviciilor către SA „Moldova-Gaz".

Proporţia de achitare pentru gazele consumate de Termocom este de 85%.
 
VOCEA BASARABIEI

0