2614

Călin Vieru : PLDM a profitat de numele tatălui său

21 Dec 2010 .

Călin Vieru confirmă că a fost inclus în primele zece poziţii pe listele electorale anterioare ale PLDM cu scopul conducătorilor partidului de a profita de numele tatălui său, Grigore Vieru, şi de a obţine mandate suplimentare.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicaţia „Moldavskie Vedomosti”. Potrivit lui Călin Vieru, aşa este formată lumea. „Totul sau aproape totul se construieşte pe şiretlicuri, minciună, trucuri. Copiii îi utilizează pe parinţii lor pentru a-şi atinge scopurile, soţiile – pe soţi, surorile – pe fraţi... Ce să mai vorbim de politicieni? Reacţionez calm la asemenea lucruri, dar este dureros, atunci când recunoşti acest lucru”, a precizat Vieru.

Acesta a menţionat că politica moldovenească ar fi fost mult mai curată în cazul în care am avea ca preşedinte pe Charles de Gaulle, spiker – pe Vaclav Havel, iar prim-ministru – pe Margaret Thatcher.

„Am să-mi permit să le dau un sfat colegilor (indiferent – businessmani, politicieni). Cel ce vrea să se ridice cu liftul, greşeşte. Trebuie să te ridici pe trepte şi neapart pe jos”, a spus fostul deputat al PLDM.

Vieru consideră că nu este nicio ieşire din criza constituţională din ţară pentru că politicienii au decis să ia totul şi să împartă. „De luat au luat, dar de împărţit puterea – este o problemă matematică dificilă pentru ei”, a conchis Călin Vieru.

Acesta a remarcat că probabil va rămâne în politică, fără să precizeze în ce calitate.

http://www.jurnal.md/ro/news/calin-vieru-crede-ca-pldm-a-profitat-de-numele-tatalui-sau-198036/
0