729

Avertizare meteorologică: Intensificări ale vântului, scăderea temperaturii aerului, gheţuş

 
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru seara de 10 decembrie, o avertizare meteorologică cu cod galben pentru întreg teritoriul ţării. Se prognozează intensificări ale vântului, scăderea temperaturii aerului, pe drumuri gheţuş.
 
În data de 10 decembrie, pe o mare parte a teritoriului ţării, se prevăd intensificări ale vântului din nord-vest de până la 15-20 m/s. 
 
Vremea se va răci brusc: temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°C, iar temperatura maximă a aerului va scădea cu 10°C. Pe drumuri se va produce gheţuş. 
 
Pentru mâine ziua, 11 decembrie, se prevăd temperaturi de minim -5°C în Nordul ţării şi maxim 0°C în Sud. În capitală temperatura va varia între -1°C şi -4°C.
 
Pe data de 12 decembrie, vremea va continua să se răcească. Ziua, mercurul din termometre va coborî cu încă un grad Celsius, iar noaptea - cu 4 grade Celsius.
 
UNIMEDIA menţionează că Codul galben semnalizează că condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot afecta anumite activităţi socio-economice.
 
Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi

0