863

Sinistraţii din Cotul Morii: Primarul satului a repartizat casele pe criteriul de rudenie

 
Sinistraţii din Cotul Morii îl acuză pe primarul satului, Mihai Merzenco, că a repartizat casele pe criteriul de rudenie şi nu conform situaţiei familiale a celor care aveau dreptul să primească asemenea locuinţe. Oamenii susţin că în localitatea lor au fost favorizate soacra şi sora primarului. De rând cu primarul, acestea s-au ales cu locuinţe cu câte trei camere, deşi nici una dintre ele nu stă în sat, relatează Publika TV.
   
Lucru confirmat şi de Cancelaria de Stat a Guvernului, unde au fost depuse 11 reclamaţii similare. De aceea, pe 25 noiembrie, responsabilii de la Cancelaria de Stat i-au dat primarului 10 zile termen de rezolvare a acestor nereguli. Au trecut 2 săptămâni, iar situaţia nu s-a schimbat. „În cazul în care Primăria nu dă răspuns că au modificat hotărârea respectivă, oficiul teritorial este în drept să atace pe cale judiciară decizia. Ei pregătesc o atare adresare în judecată”, şeful Direcţiei dezvoltare socială a Cancelariei, de Stat Iurii Bucinschi. 
 
Explicaţia primarului de la Cotul Morii:„Da, legea spune nu mai puţin de nouă metri pătraţi pentru un membru. Mai mult se poate”.
 
În total, Guvernul trebuie să repartizeze 711 case sinistraţilor de la Cotul Morii, Obileni şi Nemţeni. Până acum a onorat doar 40 la sută din necesar, dar termenul final este 25 decembrie.
 
Sursa: UNIMEDIA cu referire la Publika TV

0