1226

Top 11 cele mai tari `ultime cuvinte` din istorie

 
În fața morții, puțini care ar mai da dovadă de istețime și umor când își fac auzite ultimile cuvinte. Aici îi avem pe cei 11 care sunt excepție.

11. Carl Panzram, ucigaș în serie: "Grăbește-te călăule, aș putea să ucid 10 oameni cât stai tu și te prostești".

10. Marele șef de trib Taurul Sezut - "Nu vin. Faceți ce vreți, dar eu nu vin. Faceți ceva! Hai!". Pus în fața a 43 de polițiști ce veniseră să-l aresteze pentru că agita spiritele între membrii comunității indiene, marele lider al triburilor sioux a refuzat să colaboreze. Cineva a început să tragă și șeful de trib a murit în schimbul de focuri.

9. George Engel, activist al sudiștilor și fondator al Partidului Socialist al Muncii din America de Nord: "Trăiască anarhia, ăsta este cel mai frumos moment al vieții mele". A spus asta chiar înainte să fie spânzurat pentru provocare a repetate revolte.

8. Giles Corey, fermier acuzat de vrăjitorie, în timp ce era strivit cu greutăți - "Puneți mai multe pietre!"

7. James French, criminal condamnat la moarte prin scaunul electric. "Băieți, ce ziceți de titlul ăsta pentru mâine - French Fries" (joc de cuvinte între "cartofi prajiți" și "French a fost prajit").

6. Che Guevara, revoluționar marxist: "Știu că ați venit să mă omorâți. Trageți, veți ucide doar un om".

5. Robert Erskine Childers, naționalist irlandez în fața plutonului de execuție: "Veniți mai aproape băieți, o să vă fie mai ușor".

4. Tom "Black Jack" Ketchum - criminal condamnat la moarte prin spânzurătoare: "Ajung în Iad înainte ca voi să vă luați micul dejun".

3. Kit Carson, omul care a fost în realitate întruchiparea bancurilor cu Chuck Norris. Vâna animale cu mâinile goale, era călăuza de frontieră pentru importanți lideri militari și un războinic aprig în duelul cu indienii. Ultimele sale cuvinte se ridică la nivelul legendei - "Mi-aș dori să mai am timp pentru măcar un castron cu chili".

2. Tallulah Bankhead, actrița îndrăgostită de alcool și droguri. "Cocaina .... Bourbon" au fost ultimele ei cuvinte, care devin mult mai clare atunci când sunt alăturate unui alt citat celebru de-al ei "Cocaina nu dă dependență. Stiu asta, o consum de ani!".

1. Voltaire pe patul de moarte, în fața unui preot care i-a cerut să renunțe la Satana: "Dragul meu, ăsta nu e un moment în care să îmi fac dușmani".
 
Sursa: JURNAL

0