749

Europa înzăpezită: drumuri, avioane, trenuri blocate, 13 morţi

 
Aeroporturi închise, traficul Eurostar perturbat, mii de TIR-uri blocate pe şosele impracticabile, o parte a Europei - din Marea Britanie până în Italia - era paralizată miercuri de frig şi zăpadă, care au ucis zece persoane în ultimele 24 de ore pe continent, informează Agerpres.

Zăpada căzută din abundenţă miercuri în Marea Britanie a provocat harababură în transporturi, începând cu trenurile Eurostar, care au avut uneori întârzieri de până la 90 de minute, atunci când nu au fost anulate. În total, o treime din reţeaua căilor ferate britanice a cunoscut perturbări. Aeroportul din Gatwick /din sudul Londrei/ şi cel din Edinburgh /în Scoţia/ au fost închise traficului aerian până joi dimineaţa. Aeroportul London City a anulat zboruri, în timp ce altele au suferit întârzieri. Circa 1.500 de şcoli britanice au rămas închise.

În Elveţia, aeroportul internaţional din Geneva a trebuit de asemenea să-şi întrerupă funcţionarea miercuri până joi dimineaţa. Pe şoselele elveţiene s-au produs 25 de accidente, în care patru persoane au fost rănite uşor, de marţi după-amiază, iar situaţia traficului rutier este calificată în continuare ca fiind "extrem de dificilă".

În Germania, 60 de zboruri au fost anulate în cursul dimineţii de miercuri pe aeroportul internaţional din Frankfurt, ca urmare în special a închiderii unei piste din cauza vântului puternic.

În Franţa, Direcţia aviaţiei civile a cerut companiilor aeriene să-şi anuleze joi zboruruile pe aeroporturile pariziene din Roissy şi Orly în procent de 25 % şi, respectiv, 10 %.
 
Sursa: VOCEA BASARABIEI

0