852

Renunţă la „Ordinul Republicii”, pentru că a fost decorat Saakaşvili


 
Ziaristul Dumitru Ciubaşenco, candidat la alegerile din 28 noiembrie pe listele Partidului Umanist, a declarat că renunţă la distincţia „Ordinul Republicii”, acordată de preşedintele interimar Mihai Ghimpu, în semn de protest faţă de decorarea cu acelaşi ordin a preşedintelui Georgiei, Mihail Şaakaşvili.

„Eu nu vreau să am aceeaşi ordin ca şi Saakaşvili, deoarece preşedintele Georgiei a venit în martie 2005 şi l-a susţinut în alegeri Partidul Comuniştilor şi pe Vladimir Voronin. Pentru că şi el şi Voronin au luptat împotriva Rusiei. Nu vreau acelaşi ordin deoarece Saakaşvili are o politică antirusească şi a pornit războiul în Osetia şi Abhazia”, a spus ziaristul.

De asemenea, candidatul pe listele partidului condus de Valeriu Pasat, a spus că vizita lui Şaakaşvili la Chişinău este o provocare.

„Saakaşvili se implică în campania electorală şi este de partea alianţei de guvernare. Invitarea lui la Chişinău reprezintă un act de neprietenie în adresa Federaţiei Ruse şi va înrăutăţi şi mai mult relaţiile între cele două ţări. De asemenea, se va înrăutăţi şi mai mult relaţiile între malul drept şi cel stând al Nistrului. Nu vreau să am acelaşi ordin cu acest provocator”, a conchis Ciubaşenco.
 
Sursa: JURNAL
0