Mai puţină sare în copilărie, un organism sănătos pentru tot restul vieţii
Oamenii de ştiinţă americani au stabilit că un aport mic de sare în meniul adolescenţilor reduce riscul de hipertensiune şi boli cardiovasculare la maturitate şi mai ales în perioada bătrâneţii, relatează AP.
Potrivit constatărilor, în medie, un adolescent american consumă în jur de 9 grame de sare pe zi. Dacă această doză ar fi redusă la 6 grame, atunci probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială la o vârsta de 30-50 de ani ar scădea cu 63%.
Diminuând cantitatea de sare în alimentaţia zilnică, consideră savanţii americani, adolescenţii îşi vor proteja sănătatea mai târziu în viaţă.
De asemenea, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că cea mai mare cantitate de sare provine din produsele mult îndrăgite de tineri: pizza, chipsuri, alune sărate.
Sursa: HOTNEWS