950

TVR 1 revine!


 
Postul de televiziune din Romania TVR 1 se intoarce pe micile ecrane din Moldova, dupa o pauza de 3 ani. O decizie in acest sens a fost luata, astazi, in unanimitate de Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
 
TVR 1 va fi retransmis pe frecventa nationala pe care a fost difuzat anterior si care a revenit 2 Plus, post care apartine controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc.
 
Potrivit directorului 2 Plus, Veronica Cojocaru, includerea in grila de emisie a canalului 2 Plus a postului TVR 1 a fost acceptat in urma unor adresari din partea autoritatilor din Romania.
 
Cojocaru a asigurat ca retransmiterea postului roman va fi posibila in scurt timp, imediat ce vor fi finalizate detaliile tehnice.
 
Licenta de retransmisie a TVR 1 in Republica Moldova a fost retrasa Societatii Romana de Televiziune pe 27 septembrie 2007. Autoritatile moldovenesti au invocat atunci neonorarea obligatiilor. Expertii insa declarau in acel moment ca nu a existat niciun motiv de a scoate frecventa la concurs, atat timp cat nu a fost retrasa licenta, care este valabila pana in anul 2011.
 
Ulterior, decizia de sistare a transmiterii TVR 1 a fost atacata de catre Televiziunea Romana in justitia moldoveneasca, dar fara succes, motiv pentru care SRTv s-a plans la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.
 
Sursa: STIREA ZILEI
0