891

CCA a acordat trei zile pentru reabilitarea postului „NIT” TV


 
Postul de televiziune privat „NIT" va trebui să-şi ajusteze, timp de trei zile, politica editorială la normele prevăzute în Codul Audiovizualului, transmite Agenţia Monitor Media.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), cu votul a cinci membri, a adoptat decizia prin care oferă postului „NIT" TV un termen de trei zile „pentru reabilitare", instituţia media fiind obligată să asigure pluralismul de opinii în jurnalele de ştiri. Autoritatea în domeniul audiovizualului a evitat să sancţioneze postul „NIT", inclusiv să-i retragă licenţa de emisie, anunţând că va reveni săptămâna viitoare asupra problemei comportamentului „NIT" în campania electorală.

Decizia a fost adoptată după ce CCA a audiat raportul de monitorizare a principalilor radiodifuzori în campania electorală.

Cu referire la postul „NIT", preşedintele CCA, Ghorghe Gorincioi, a declarat că „o televiziune nu poate fi de partid, deoarece utilizează o frecvenţă cu acoperire naţională, un bun public. Instituţia trebuie să excludă metodele de manipulare a opiniei publice".

Reprezentanţii postului NIT şi-au declarat dezacordul cu rezultatele raportului de monitorizare, dar au recunoscut că au „asupra la ce lucra".

CCA se va reuni în şedinţă miercuri, 10 noiembrie.

Recent, CCA a adoptat o decizie prin care a aplicat o sancţiune „NIT" TV prin interzicerea difuzării, timp de trei zile, a publicităţii comerciale. Anterior, CCA a dispus amendarea postului TV cu 5400 de lei pentru că nu a asigurat pluralismul de opinii.

„NIT" se declară drept „singurul canal TV de opoziţie, care le stă autorităţilor în gât ca un os" şi că autorităţile au declanşat o amplă campanie de intimidare şi de limitare a libertăţii de exprimare.
Ultimul raport de monitorizare a presei în campania electorală arată că postul „NIT" tv favorizează deschis Partidul Comuniştilor din R. Moldova.

Postul privat „NIT", care are acoperire naţională, activează din 1997.
 
Sursa: MOLDOVA AZI

0