858

În Moldova va fi reconstruită o cetate getică, veche de 2000 de ani


 

Pentru prima dată în Republica Moldova va fi reconstruită o cetate getică, veche de 2000 de ani. Cetatea va fi ridicată pe ruinele unei fortăreţe din pădurea de la Durleşti. Acest proiect va fi realizat în cadrul colaborării dintre Asociaţia Oamenilor de Afaceri, Fundaţia Edelweiss şi Academia de Ştiinţe a Moldovei. "Pentru mine acest proiect este o provocare de a reîntoarce patrimoniul, demnitatea şi mândria naţională", declară preşedintele AOAM, Vlad Plahotniuc.

Colaborarea dintre părţi s-a extins şi la utilarea unei săli de calculatoare din cadrul Liceului AŞM, unde îşi fac studiile copiii, a căror muncă este primordial ştiinţifică şi de creaţie. "Vrem să investim în tinerii dotaţi, în viitorul nostru, în generaţia viitoare, care ne va salva, ne va promova, care trăieşte în altă lume", a declarat preşedintele AŞM, Gheorghe Duca.

"Va fi o surpriza foarte mare pentru elevi, pentru că ei acum sunt în vacanţă. De parcă a venit Moş Crăciun cu o lună înainte. Mulţumim foarte mult Fundaţiei «Edelweiss» că susţine tinerele talente de la noi din liceu", a spus Galina Filip, director Liceul AŞM.

AOAM este o Asociaţie obştească, al cărui fondator este omul de afaceri Vlad Plahotniuc. Membrii AOAM sunt oameni de afaceri din Republica Moldova, asociaţia fiind deschisă şi antreprenorilor din afara ţării. Obiectivele AOAM se focusează în principal pe trei direcţii: Iniţiative legislative pentru optimizarea cadrului normativ; Promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare şi atragerea investiţiilor străine; Programe de susţinere a business-ului mic şi mijlociu şi crearea unui cadru de afaceri şi investiţional eficient.
 
Sursa: UNIMEDIA

0