1408

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie şi-a lansat site-ul oficial

 
Moldovenii care doresc să-şi redobândească cetăţenia română pot afla din prima sursă, gratuit şi prompt, totul despre această procedură, accesând site-ul oficial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) din România: http://cetatenie.just.ro, lansat astăzi. 

Cu această ocazie, rubrica „Totul despre cetăţenie” de pe site-ul Ministerului Justiţiei, se transformă în link spre website-ul ANC, anunţă instituţia. „Realizarea acestui site face parte integrantă din procesul de organizare şi funcţionare a ANC, singura instituţie cu competenţe în materia acordării, redobândirii, renunţării şi retragerii cetăţeniei române”, se spune în comunicatul difuzat de agenţie.

Site-ul este structurat pe secţiuni principale care fac posibilă o accesare rapidă a informaţiilor de interes: acte necesare (setul de acte specifice procedurilor de dobândire sau renunţare la cetăţenia română; legislaţie; informaţii utile (referitoare la procedurile de dobândire sau renunţare la cetăţenia română, formulare tip, tabele nominale privind depunerea jurământului de credinţă faţă de România; întrebări frecvente; legături utile; centru de presă (comunicate de presă, conferinţe de presă, media); contacte (adresă telefoane, program de lucru - ale ANC şi birourilor teritoriale). ANC promite că site-ul va fi actualizat permanent cu noutăţi şi informaţii utile din domeniul cetăţeniei române. Noua pagină web, disponibilă într-un format accesibil, pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii referitoare la structura, atribuţiile şi competenţele ANC.
 
Sursa: TIMPUL

0