638

Voi merge la vot pentru că…

Am remarcat mai nou foarte mulţi tineri, dezamăgiţi de prestaţia AIE, care au decis ferm să nu se prezinte la vot. Pentru că noii guvernanţi nu şi-au onorat promisiunile de bază, care nu sunt de ordin economic, ţinând mai degrabă de reparaţii morale, ca, de exemplu, dosarul 7 aprilie, la care investigaţiile n-au evoluat nici cu o şchioapă, sau faptul că Voronin a rămas liber, nepenalizat şi se bucură în voie de bogăţiile acumulate. Le înţeleg mânia şi dezamăgirea acestor tineri pentru că şi eu sunt foarte dezamăgit de prestaţia AIE, mai ales de lipsa reformelor în Justiţie, care a rămas la fel, extrem de coruptă, ca şi pe timpul comuniştilor. Dar nu pot să nu recunosc că situaţia s-a îmbunătăţit per ansamblu. Dacă mai rămâneau comuniştii un an la putere, am fi avut parte de represalii staliniste. De fapt, cei care n-au ieşit niciodată în stradă să protesteze, n-au cum să sesizeze schimbarea, aşa derizorie cum este ea, deoarece n-au intrat în contact direct cu angajaţii MAI. Asta nici pe departe nu înseamnă că-i elogiez pe actualii guvernanţi sau că îndemn pe cineva să voteze cu ei.

Totuşi, eu voi ieşi la vot, în pofida dezamăgirilor. Numai pentru că pot reveni la putere comuniştii. Dacă nu exista pericolul bolşevic, i-aş fi lăsat pe alţii să decidă în locul meu. Sper să dispară cât mai curând partidul ăsta de pe scena politică, să pot da şi eu dezamăgit şi obosit din mâini la viitoarele alegeri, şi să-i las pe alţii să aleagă în locul meu.

0