1078

CE: „Fumatul trebuie interzis în toate spaţiile publice”


 
Comisia Europeană se pregăteşte să introducă în 2011 o lege care interzice fumatul în locurile publice pe întreg teritoriul Uniunii, precizează EUObserver.com.

Interdicţiile parţiale sau totale ce au fost introduse în mai multe ţări europene sfârşesc prin a nu fi respectate şi comisarul pentru sănătate John Dalli a declarat că doreşte să spună stop acestui lucru. "Avem nevoie de o interdicţie totală a fumatului în toate spaţiile publice, de transport şi locul de muncă", a declarat într-un interviu acordat luni (11 octombrie) cotidianului german Die Welt.

Anunţând că la Bruxelles se pregăteşte un proiect de lege care urmează să fie prezentat anul viitor, el a spus că excepţiile nu ar mai putea fi tolerate, pentru că problema "nu este doar starea de sănătate a vizitatorilor, ci şi a angajaţilor."

Proiectul de lege ar putea încerca, de asemenea, să impună reducerea cantităţii de nicotină şi a altor substanţe toxice conţinute în produs şi reguli care vor reduce vizibilitatea produselor pe bază de tutun şi atractivitatea ambalajului lor. Pachetele trebuie să fie identice şi să conţină imagini ale plămânilor bolnavi, precum şi mai multe informaţii despre toxinele produsului.

Timpul.md

0