904

5 milioane de euro pentru ca vinul din RM să fie promovat în China

 
 

 
O companie din China intenționează să investească 5 milioane de euro pentru promovarea vinurilor moldovenești pe piața chineză. Reprezentanții companiei HongKong Allfriends Consulting au avut o întrevedere cu premierul Vlad Filat în cadrul căreia și-au anunțat intenția.

Aceștia au spus că interesul faţă de ţara noastră a sporit în rândurile investitorilor chinezi odată cu prezentarea Republicii Moldova în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai. Potrivit companiei chineze, vinurile de colecţie produse în ţara noastră pot concura cu cele mai cotate vinuri de pe piaţa mondială, doar că au nevoie de o promovare mai bună.

„Dorim să investim circa 5 milioane de euro în următorii 3 ani pentru realizarea unui proiect promoţional care va aduce vinurile moldoveneşti pe piaţa chineză”, a precizat reprezentantul companiei cineze. Urmează să fie elaborat un logo care va fi parte componentă a campaniei de promovare a vinurilor moldovenești pe piața chineză. Campania va fi organizată în colaborare cu autoritățile moldovenești, care vor asigura certificarea producției vinicole exporatate în China.

Sectorul viti-vinicol din republica Moldova constituie 20 la sută din Produsul Intern Brut. În prezent pe piaţa locală se consumă 4 milioane de sticle din vin, iar 120 de milioane merg la export.
 
Jurnal.md

0