1120

Impuscati, arsi si ingropati - triplu omor de acum 10 ani descoperit

Procurorii anunta ca au finalizat investigatiile pe triplul omor, comis acum 10 ani. Trei barbati au fost ucisi, arsi si ingropati intr-o padure la comanda prietenului lor, cu care aveau afaceri. Dosarul a ajuns in judecata.
 
Disparitia cetatenilor Ilie Buruiana, Mihai Guzun si Andrei Plamadeala a fost anuntata de catre rudele acestora inca in aprilie 2000. Abia in anul 2008, in padurea din preajma traseului Chisinau-Hancesti, au fost depistate osemintele a trei cadavre umane cu semne de incinerare. Expertizele medico-legale au constatat ca acestea apartineau celor trei disparuti.
 
Potrivit procurorilor, triplul omor a fost precedat de un conflict dintre cei trei barbati si consateanul acestora din cauza unei datorii.
 
Pentru a regla conturile intre ei, consateanul, impreuna cu patru complici, au organizat o intalnire cu datornicii in apropierea orasului Ialoveni.
 
Acestia i-au amenintat pe cei trei cu o mitraliera AK, le-au legat mainile, i-au tinut inchisi intr-o casa, iar peste 4 zile i-au impuscat. Cadavrele au fost transportate in padurea din apropierea traseului Chisinau-Hancesti, unde au sapat o groapa si le-au ars.
 
Cel care a organizat crima a fost retinut in august current, fiind acuzat de “privatiune ilegala de libertate si omorul savarsit asupra a doua sau mai multe persoane, cu scopul de a ascunde alta infractiune si profitand de neputinta victimei de a se apara”.
 
Totodata, Procuratura Generala ii cauta si pe cei patru complici, care au fost anuntati in urmarire.

StireaZilei 

0