Mihai Ghimpu: Nu Alianţa i-a împins funcţia, Vlad Filat a venit şi a zis că vrea să fie prim-ministru
"Nu este adevărat că Alianţa l-a împins pe Filat la funcţia de prim-ministru. Această funcţie era a Partidului Liberal. Noi, timp de 2 săptămâni, am deţinut acest post. I-am propus lui Chirtoacă să fie premier. El a zis însă că are responsabilităţi faţă de chişinăueni. Peste 2 săptămâni, Filat a venit şi a zis că vrea să fie prim-ministru". Această declaraţie aparţine preşedintelui interimar Mihai Ghimpu şi a fost lansată ieri, 7 octombrie 2010, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.
Amintim că în ediţia din 6 octombrie a aceleiaşi emisiuni de la Publika TV, Vlad Filat a declarat că acesta ar fi fost împins spre funcția de prim-ministru de colegii din Alianța pentru Integrare Europeană. "Îmi amintesc foarte bine cum înainte de 25 septembrie 2009 eram împins către funcția de premier de către cei 3 mușchetari. În același context, vreau să vă amintesc că era o situația de criză și colaps economic, dar și de faptul că PLDM a întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 29 iulie. În ciuda acestui fapt, am preluat funcția și am reușit să asigurăm atât stabilitate, dar și creștere economică. Nu prea înțeleg acum speculațiile care le fac colegii din Alianță", a precizat Filat.
De mai bine de o săptămâna, liderii AIE, Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Serafim Urechean, pe de o parte și Vlad Filat pe de altă parte, se află într-un conflict. Supărarea între liderii Alianței de Guvernare a survenit după ce săptămâna trecută, Guvernul a apelat la articolul 106 din Constituție, când s-a angajat cu răspundere în faţa Parlamentului votând proiectele de lege privind modificarea şi completarea bugetului de stat pentru anul 2010, privind compensaţiile sociale în perioada rece a anului 2010 şi privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2010.
"Nu este o ceartă, este expunerea unor puncte de vedere", susţine Mihai Ghimpu. "După 28 noiembrie noi ne vom întâlni şi ne vom aşeza din noua la masă. Nimeni nu poate duce la bun sfârşit programul pe care ni le-am asumat noi, toţi patru", a mai adăugat preşedintele interimar al Republicii Moldova, lider PL.
Sursa: PUBLIKA TV