Un membru PLDM rupe rândurile şi „scoate gunoiul” din partid
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) rămâne fără un membru. Este vorba de Fiodor Ghelici, care a declarat că părăseşte astăzi formaţiunea pentru că s-a dezamăgit de politicile acestuia.
Potrivit lui Ghelici, în cadrul PLDM lispeşte principiul democraţiei. „Am fost de la fondare în această formaţiune. Am fost unul dintre entuziaşti şi am făcut agitaţie printre cetăţeni. Acum trebuie să recunosc că am greşit şi să-mi cer scuze de la aceşti cetăţeni”, a spus Ghelici.
Fiodor Ghelici a invocat drept motiv al părăsirii partidului faptul că membrii de rând ai formaţiunii politice au rămas fără conducere. „Când preşedintele pratidului a devenit prim-ministru, am sperat că va rămâne Alexandru Tănase. Dar domnul Filat a plecat la Guvern, luându-i după sine pe cei demni. Am rămas ca oile fără cioban”, a menţionat fostul membru al PLDM.
Fiodor Ghelici a mai adăugat că membrii de rând ai partidului sunt necesari doar pentru a organiza manifestări în masă, iar formaţiunea s-a împărţit în membri „albi şi de mâna a doua”. „Înţeleg că Filat şi-a făcut partid pe banii săi şi acum toţi trebuie să joace aşa cum cântă cel ce plăteşte”, a subliniat Ghelici.
Totodată, Ghelici nu a menţionat la care formaţiune politică ar putea adera, dar a specificat că va participa la alegerile din 28 noiembrie curent. „Să nu vă miraţi tare dacă mă veţi vedea lângă Ghimpu”, a conchis Fiodor Ghelici.
În replică, prim-ministrul, Vlad Filat, a declarat: „Cunoaştem cu toţii cine-i Ghelici. Vreau doar să-i urez succese în activitatea ulterioară”.
Anterior, la PLDM au aderat mai multe grupuri de profesori, rectori, sportivi şi oameni de cultură din Republica Moldova.
http://www.jurnal.md/ro/news/un-membru-pldm-rupe-randurile-si-scoate-gunoiul-din-partid-193763/