841

Ghimpu: „Șmecherul” Filat a întrecut măsura

„Șmecherul” Vlad Filat a întrecut măsura atunci când a „sfidat” Alianța pentru Integrare Europeană, prin faptul că și-a asumat un proiect plămădit de întreaga Alianță. Cel puțin așa crede președintele interimar, Mihai Ghimpu, care susține că încă mai crede în AIE, dar asigură că Partidul Liberal, pe care îl conduce, nu va face coaliție cu niciun alt partid la alegerile parlamentare din 28 noiembrie.

„Ceea ce a făcut Guvernul este ca și cum noi, toți cei din AIE, am fi copt un cuptor de pâine, ca să venim să hrănim oamenii, iar unul mai șmecher a luat toate pâinile din mâinile noastre ca să arate că el e mai bun”, a declarat Ghimpu, în cadrul emisiunii „Chestiunea Zilei”, la Jurnal TV.

„S-a dus la oameni cu ceea ce am hotărât noi toți. Proiectul a fost plămădit de întreaga Alianță, iar el a dat vina pe Parlament. Să vii să spui că ai făcut asta de frica faptului că Parlamentul ar fi putut să nu voteze proiectul...? Este peste măsură”, a adăugat președintele interimar.

Mihai Ghimpu a mai declarat, în cadrul aceleiași emisiuni, că și dânsul, la fel ca și premierul Filat, a fost chemat nu o singură dată la covor, dar în loc să se supere pe Alianță, s-a conformat acesteia.

„Și eu am fost chemat la covor nu o singură dată, și cu paraticiparea la parada de la Moscova, și cu decretul privind ocupația sovietică, dar m-am conformat AIE. Așa trebuia să facă și Partidul Liberal Democrat”, a menționat Ghimpu. Întrebat de ce liderii AIE nu l-au chemat și pe premierul Filat la ședința cu bucluc a AIE, de ieri, Ghimpu a precizat că acest lucru nu a fost necesar, pentru că la ședință era prezent liderul fracțiunii PLDM, Mihai Godea.

În pofida scandalul din AIE, Mihai Ghimpu susține că regretă ceea ce se întâmplă în Alianță. „Regret că nu înțelegem faptul că noi nu putem unul fără altul. Nu eram nici eu președinte și nici Filat premier, fără Urechean și Lupu. Anume „noi” ne-am asumat răspunderi, nu fiecare în parte. Am tot spus că suntem beton, uniți, când colo, fiecare cu interesul său de partid”, a conchis liderul PL.

http://www.jurnal.md/ro/news/ghimpu-mecherul-filat-a-intrecut-masura-193494/
0