1036

Vintu a avut intilniri cu toti liderii din R. Moldova

Premierul moldovean, Vlad Filat, recunoaste: "Am vorbit cu domnul Vintu. A avut, practic, intilniri cu toti liderii politici din Republica Moldova" .
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca la inceputul anului s-a intilnit cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, afirmind ca a discutat probleme de ordin general si ca nu stie sigur daca se afla in spatele postului Publica TV, deschis la Chisinau in primavara acestui an. "Personal, am vorbit cu domnul Sorin Ovidiu Vintu, dar a fost o discutie care a vizat probleme la general. Aceasta investitie pe care a facut-o - nu stiu sigur ca dinsul, ca nu am vorbit direct de aceasta investitie (Publika TV-n.red.). Filat a evitat sa dea detalii despre continutul discutiilor, dar a spus ca Sorin Ovidiu Vintu "a avut intilniri practic cu toti liderii politici din Republica Moldova, in acest an, probabil. La inceput de an, daca nu ma inseala memoria, sau la sfirsit de anul trecut. Filat spune ca priveste investitia lui Vintu "ca fiind o investitie intr-un domeniu important pentru noi, cel al pietei media. Si atita timp cit acest proiect este unul care, pe de-o parte dinamizeaza, pe de alta parte asigura competitia dar si informatia necesara cetateanului este binevenita" si pretinde ca Publika TV nu-l favorizeaza Guvernul Filat.
Vlad Filat, privit cu deschidere la Moscova
Intrebat de ce "Kommersant" scrie ca Vlad Filat si Marian Lupu sint favoritii Moscovei in alegerile prezidentiale si ca Vlad Filat are o relatie de deschidere cu Moscova, Filat nu a dorit sa comenteze, dar a afirmat ca "are o relatie buna, de lucru, cu premierul rus, Vladimir Putin." "Daca este sa ne uitam mai larg, eu am relatii foarte bune cu majoritatea liderilor europeni, si aceasta este absolut firesc sa fie. Eu sint favoritul Republicii Moldova",  a aratat Filat. In Republica Moldova este programat in luna septembrie un referendum pe tema modificarii articolului 78 din Constitutie, in sensul ca presedintele Republicii sa nu mai fie ales de Parlament, ci prin vot direct. Alegerile generale sint programate pentru luna noiembrie. Partidul Comunistilor, initial impotriva alegerii presedintelui in mod direct, si-a schimbat pozitia, dar considera ca referendumul este utilizat pentru a capitaliza scor electoral.
http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/vintu-a-avut-intilniri-cu-toti-liderii-din-r-moldova~ni6ei4
0