Traian Băsescu: Ne-am respectat toate angajamentele faţă de Republica Moldova
“Ne-am respectat toate angajamentele asumate în timpul vizitei mele din ianuarie în Republica Moldova”, a declarat miercuri preţedintele Traian Băsescu, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române care are loc la Bucureşti.
Referindu-se la relaţia sa cu ex-preşedintele Vladimir Voronin, Băsescu a recunoscut că ”a fost o relaţie dificila, însă astăzi la Chişinău e o guvernare democratica, care îşi doreşte integrarea europeana”. Conducerea actuală a României face eforturi transparente, deschise, să se menţină aceasta conducere şi după alegerile viitoare. ”Moldova nu poate să rămână într-o situaţie neclară, într-o zona gri; Avem obligația față de cetățenii Republicii Moldova să facem acest efort”, a explicat preşedintele român.
Adresându-se diplomaţilor români, Băsescu le-a cerut să explice în capitalele unde vor îndeplini misiunea de ce Romania a simplificat acordarea cetăţeniei române pentru cetăţenii Republica Moldova, şi să nuanţeze faptul că ambele ţări au o cultura comună. "Efortul de a explica de ce Romania susţine R. Moldova în efortul de integrare în Uniunea Europeană trebuie făcut de toata diplomaţia româneasca”, i-a îndemnat pe diplomaţi preşedintele român. Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro