1034

Dan Bălan dezminte: E o prostie foarte mare! Sunt profund indignat de cum jurnaliștii ruși au putut să modifice cuvintele mele

http://i47.tinypic.com/35d56h2.jpg"E absurd. Sunt profund indignat de cum jurnaliștii ruși pot să modifice cuvintele mele." Aceasta este declarația lui Dan Bălan, oferită azi, 16 iunie, în exclusivitate pentru UNIMEDIA. Amintim că, anterior, o publicație rusă a publicat un text în care interpretul ar fi spus că Rusia este patria sa și că nu ar fi știut "limba moldovenească" până în 2004.

"La premiile MuzTV a fost o conferință de presă, în care nici nu am folosit cuvântul Patria. Am și imaginile video. Nu puteam să spun așa ceva. Este un absurd total", a mai adăugat Bălan pentru UNIMEDIA.

"Referitor la a doua parte, cea cu "limba moldovenească", m-am gândit de unde ei puteai să scoată această declarație din context. Atunci am declarat că, după ce piesa "Dragostea din tei" a avut succes la nivel internațional, lumea a aflat cum sună limba română. Nu știu cum au lucrat acești jurnaliști ruși. Probabil și-au făcut unele notițe și apoi le-au interpretat... dar nu au înțeles ideea", susține interpretul.

"Pentru ruși e greu să înțeleagă că noi vorbim limba română, nu moldoveneasca. Pentru noi e dureros, dar pentru ei e foaie verde lobodă. Probabil au folosit sintagma "limba moldovenească" că toți cititorii lor să înțeleagă despre ce vorbesc ei. E o prostie foarte mare", a conchis Dan Bălan pentru UNIMEDIA.

Amintim că în perioada protestelor anti-comuniste din anii 2001-2002, organizate de către PPCD, formația O-Zone interpreta melodia patriotică "Nu mă las de Limba Noastră... cea Română!", iar hitul "Dragostea din Tei" a fost lansat mai târziu, în anul 2004.
Dan Bălan a format O-zone în 1999 şi a lansat trei albume în limba română până în 2004. Pe când era copil, a locuit mult timp în Israel. A devenit celebru după ce s-a lansat pe piața muzicală din România și, ulterior, în Statele Unite ale Americii.
0