535

Timosenko i-a facut nebuni pe angajatii secretariatului presedintiei ucrainene

Iulia Timosenko a dezmintit acuzatiile aduse la adresa sa de catre angajatii secretariatului presedintiei Ucrainei, potrivit carora ea ar fi avut legaturi secrete cu autoritatile de la Moscova. Mai mult, premierul ucrainean a afirmat, in cadrul conferintei de presa desfasurate miercuri in capitala ucraineana, ca locul lor e intr-un spital de nebuni, transmite agentia Interfax. Potrivit ei, sustinatorii lui Iuscenko i-au adus aceste acuzatii pentru a impiedica formarea unei coaltii democratice in Parlamentul Ucrainei. "Cand m-au acuzat de colaborare secreta cu Moscova, ei se asteptau la o reactie dura din partea mea si la destramarea coalitiei democratice in Parlament", a declarat Timosenko, sutinand ca va face tot ce-i sta in putere pentru a impiedica acest lucru.Raspunzand la intrebarea referitoare la "tacerea" si lipsa unei pozitii clare fata de razboiul din Georgia, Timosenko a marturisit ca se afla intr-un concediu de sapte zile. "Nu sufar de vreo boala incurabila, dar am avut probleme de sanatate din cauza stresului. Am avut nevoie de o pauza", spune premierul ucrainean.Adjunctul sefului secretariatului prezidentiei, Andrei Kislinski, a declarat, pe 14 august, ca Moscova intentioneaza s-o sprijine pe Timosenko in urmatoarele alegeri prezidentiale, in schimbul cedarii catre Rusia si Germania a controlului supra sistemului de transport al gazelor din Ucraina. Ulterior, Secretariatul presedintiei ucrainene a acuzat-o pe Timosenko de inalta tradare.

http://www.ziua.net/news.php?data=2008-08-21&id=11492
0