PL si PDM: UE nu putea sa conditioneze acordarea celor 1,9 mlrd. euro
Deputatii Ana Gutu (Partidul Liberal) si Igor Corman (Partidul Democrat din Moldova) nu cred ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a facut unele conditionari Guvernului de la Chisinau pentru acordarea asistentei financiare de 1,9 miliarde de euro.„Am vazut comunicatul Guvernului vis-a-vis de intalnirea lui Vlad Filat si Jose Manuel Barosso. Nu cred ca oficialul european a spus ca Moldova trebuie sa implementeze recomandarile Comisiei de la Venetia privind Constitutia. Eu asi vrea sa vad inregistrarea de la aceasta intrevedere”, a spus deputatul Ana Gutu, in cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbra” de la Jurnal TV.La randul sau, Igor Corman, diplomat de cariera, a precizat ca nu este in spiritul organismele europene sa faca conditionari. „Nu prea cred ca domnul Barosso i-ar fi spus premierului ca Comisia Europeana va acorda suportul financiar de 1,9 miliarde de euro, dar Republica Moldova sa se conformeze recomandarilor Comisiei de la Venetia”, a precizat deputatul PDM.Ieri, Serviciul de presa al Guvernului a remis spre difuzare un comunicat de presa in care se arata ca oficialul european a spus ca Moldova ar trebui sa implementeze recomandarile Comisiei de la Venetia. „Dezbaterile privind reforma constitutionala sunt foarte importante, dar noi ne asteptam ca Republica Moldova sa implementeze recomandarile Comisiei de la Venetia”, ar fi spus Jose Manuel Barosso, in cadrul intrevederii cu Vlad Filat.