967

Republica Moldova nu are nevoie de presedinte, sustine Ion Sturza

„Republica Moldova nu are nevoie de presedinte, ci de un Guvern puternic. Presedintele tarii trebuie sa fie o persoana non-politica, o autoritate recunoscuta de toti si sa nu intervina in actul de guvernare.” Declaratia apartine lui Ion Sturza, ex-premier al Republicii Moldova, lansata in cadrul emisiunii „Chestiunea zilei” de la Jurnal TV.“Am analizat situatia din mai multe economii ale lumii. Noi suntem sub-dezvoltati, incat criza economica nu a facut vant in R. Moldova. Deci, nu avem criza economica, ci de viziune si de leadership”, a mai adaugat Sturza.Pozitia a fost combatuta de actualul premier Vlad Filat. „Tot asa credeam si eu inainte de a fi premier. Cand esti in functie, vezi altfel lucrurile. Exista criza in Republica Moldova si anul trecut tara noastra a riscat sa fie in incapacitate de plata. Exista si o criza a partidelor politice. Imi doresc sa avem mai multa capacitate in sistemul politic. Mi-a trebuit mult timp sa conving colegii din partid, ca sa vina sa participe in acest proces politic”, a subliniat Filat.Premierul Filat a mai declarat in cadrul emisiunii ca Republica Moldova a atras in ultima perioada peste un miliard de dolari de la partenerii externi.In acest sens, fostul premier Sturza a precizat ca „dintr-un miliard, in acest an o sa vina doar cateva sute de milioane de dolari. Restul o sa le primeasca alte Guverne. Cand eram premier, le-am spus colegilor sa-si coase buzunarele. Trebuie sa fim altii decat au fost ceilalti.”http://unimedia.md/?mod=news&id=17288Chiar , la ce bun lui Lupu postura de presedinte intro republica parlamentara ...i sa bagat la inima dorinta si la cap ideea de ai lua maretia lui Voronin cu tot cu scaun cald de besini si secretara sexy ... numai ca Lupusor uita ca premier nu e Tarlev/Greceanii dar Filat
0