"JUDECATORUL DIN IAD"
Decizia colegiului disciplinar: mustrare aspra Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sa aplice ca masura de sanc?iune doar o mustrare aspra in cazul judecatorului Dorin Popovici, cel care a judecat tinerii in comisariatele de poli?ie dupa evenimentele din aprilie 2009. Decizia a fost luata ieri, atunci cand membrii colegiului disciplinar ai CSM s-au intrunit pentru a pronun?a verdictul. Popovici a declarat ca a emis 42 de decizii ?i mandate de arest ale tinerilor in comisariatele de poli?ie. El este convins ca toate deciziile sale au fost corecte, asta, in timp ce potrivit declara?iilor judecatorului, acesta a judecat fiecare caz cel mult zece minute. Rugat sa explice de ce a mers sa judece tinerii in comisariatele de poli?ie, magistratul a declarat ca in instan?a erau pu?ine sali de judecata. "Eram in biroul pre?edintelui Judecatoriei Buiucani impreuna cu judecatorii Diaconu, Popovici (eu) ?i Drosu. To?i trei am mers ?i am examinat dosarele in incinta comisariatului de poli?ie. Legisla?ia nu prevede faptul ca acest lucru este interzis", a mai precizat acesta. Surorile Oxana ?i Ludmila Radu, cele care au fost judecate de catre Dorin Popovici in comisariatul de poli?ie, declara ca nu sunt deloc mul?umite de decizia colegiului disciplinar. "In aprilie, fara ca sa se prezinte m-au intrebat cum ma numesc. Mi-as spus doar ca 5 zile i?i ajung. Asta a fost tot. Eu am dorit ca acest judecator sa fie demis", a declarat Oxana Radu dupa pronun?area deciziei de ieri. Ministrul Justi?iei declara ca aceasta decizie a colegiului disciplinar este lipsita de bun sim? ?i ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa-l demita pe Popovici din func?ie. "Voi contesta decizia la CSM ?i voi cere institu?iei ca acest judecator sa fie destituit din func?ie", a precizat Tanase pentru PublikaTV. UNIMEDIA aminte?te ca Oxana Radu a declarat pentru presa anterior ca fetele re?inute in comisariate au fost supuse unui tratament inuman. „Cel mai dureros a fost sa fim dezbracate si tinute asa, goale, ni se spunea cu rasete ca daca am inghetat – sa facem asezari. In preajma anchetatorului era o doamna care radea. Usa era deschisa si din coridor ne privea si ne comenta oricine. Nu pot spune cat a durat, de frica, de soc, nu tin minte orele”, declara Radu in luna ianuarie pentru Ziarul de Garda. UNIMEDIA precieaza ca decizia Colegiului Disciplinar al CSM poate fi contestata timp de 10 zile.