Rosca acuza Guvernarea Filat de intimidare
Presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Iurie Rosca, declara ca exponentii actualei guvernari liberal-democrate incearca “sa-l reduca la tacere“ prin intentarea dosarelor penale pe numele sau.“Motivul real pentru persecutarea mea din partea unor exponenti ai actualei guvernari sunt multiplele conflicte acumulate de mine in procesul de investigare si publicare a cazurilor de coruptie in care sunt implicati reprezentantii actualei puteri sau persoanele pe care le protejeaza“, a declarat vineri, 26 februarie, presedintele PPCD, Iurie Rosca, comentand redeschiderea unui alt dosar penal pe numele sau in care figureaza ca banuit, dar care in opinia lui Rosca, “reprezinta o nulitate procedurala“ si “este o razbunare din partea exponentilor actualei puteri.Solicitat de jurnalisti sa anunte numele guvernantilor din partea carora vine comanda de intentare a dosarelor penale, Iurie Rosca a declarat ca “primul pe lista este Vladimir Filat“. “Filat probabil nu-mi poate ierta acea carte verde (studiul publicat de Iurie Rosca in anul 2008, intitulat: “Vladimir Filat - Un gangster al tranzitiei care a pradat tara“ – n.n.)“, a declarat presedintele PPCD.Rosca a specificat ca in aceasta lista mai figureaza Serafim Urechean, Ion Plesca si o serie de ministri din Guvernul Filat. “Intentia lor este extrem de serioasa. Nu este vorba ca eu ma tem, dar nu este tocmai placut sa fii purtat pe la procuratura pentru faptele pe care nu le-ai savarsit“, a conchis Rosca.Presedintele PPDC, Iurie Rosca, a fost citat de procuratura municipiului Chisinau la 16 februarie, unde i s-a adus la cunostinta ca a fost dispusa reluarea urmaririi penale pe numele sau. Drept pretext pentru reluarea urmaririi penale a servit un pretins caz de maltratare a unui colaborator de politie de catre Iurie Rosca, la 14 noiembrie 2002. La numai 10 zile, vineri, 26 februarie, Rosca a fost citat la procuratura municipala din nou, fiind anuntat ca figureaza in calitate de banuit intr-un dosar din 2002, redeschis in octombrie 2009. Daca vina sa va fi demonstrata, conform legislatiei in vigoare Iurie Rosca risca pana la 5 ani de privatiune de libertate