619

Voronin este convins ca in tara va triumfa democratia

Presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, este convins ca in tara va triumfa democratia, in pofida multiplelor incalcari ale valorilor democratice, care sunt admise de actuala guvernare.“Eu vad ca liderii politici decid – vor fi sau nu vor fi alegeri, fara a face trimitere la legislatie, dar exclusiv in baza intelegerilor dintre ei. Eu vad cum sunt inchise ziare, sunt interzise posturi de radio, sunt limitate posibilitatile de transmisiune pentru posturile de opozitie. Si mai vad ca in pofida Constitutiei si a parerii majoritatii titularilor etnici, un mic grup de persoane incepe sa povesteasca unui popor intreg cum trebuie sa se numeasca si ce limba trebuie sa vorbeasca“, a declarat Voronin, joi, in cadrul mesei rotunde “Istoria – camp de lupta politica in Moldova“, mentionand in discursul sau initiativa Presedintelui interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, de a condamna perioada sovietica a Moldovei contemporane.In pofida acestor declaratii, presedintele PCRM si-a exprimat increderea ca democratia se va manifesta in Moldova. “Se va manifesta sau nu democratia in Moldova? Raspunsul meu este afirmativ. Dar acest raspuns este al unui optimist bine informat“, a spus Voronin, concluzionand ca “acest lucru nu inseamna ca pentru democratie si demnitate nu trebuie sa se poarte o lupta zi de zi. Iar atunci cand in tara se creeaza oficial inchizitie, acest incendiu al obscurantismului trebuie sa fie stins de intreaga lume“.
0