1035

Procuratura Generala (PG) este inca in mainile fostilor conducatori.

„Procuratura Generala (PG) este inca in mainile fostilor conducatori, iar actuala guvernare isi face doar iluzii ca administreaza treburile in tara. Am aflat cu stupoare ca doar eu sunt pus sub invinuire de PG de organizarea evenimentelor din 7 aprilie, chiar daca Guvernul a recunoscut la CEDO ca lucrurile stau altfel”.Aceste declaratii au fost facute, astazi, de catre fostul consilier prezidential Sergiu Mocanu. „Am fost luni la PG si am aflat ca dosarul intentat pe numele meu pe 8 aprilie 2009 este inca pe rol si figurez ca unicul invinuit pentru dezordinile in masa care au avut loc la 7 aprilie. Mai mult, dosarele sunt instrumentate de calaii mei, procurorii Oleg Malai si seful acestuia Igor Popa”, a spus Mocanu.Politicianul a mai spus ca faptul ca Vladimir Voronin si Artur Resetnicov sunt chemati la PG in calitate de martori este un show ieftin. „Nu inteleg cum Guvernul recunoaste in fata CEDO ca s-a gresit cu arestul meu, iar PG face altceva. Faptul ca sunt chemati Voronin si Resetnicov nu inseamna nimic. PG este in mainile fostilor conducatori, iar procurori ca Malai si Popa asteapta sa revina Voronin la putere”, este de parere Mocanu.Avocatul ex-consilierului prezidential, Ion Dron crede ca acest dosar nu are nicio perspectiva, mai ales ca Guvernul a recunoscut ca Mocanu a fost arestat pe nedrept. „Acesti procurori tortionari, Malai si Popa trebuiau eliberati din functii, sau cel putin sanctionati. Totusi, ei continua sa ancheteze cazul. Cerem procurorului general sa constituie un nou grup de ancheta, pentru ca procurorii care au gestionat cazurile legate de evenimentele din aprilie nu mai au dreptul sa faca asta. Plus la asta, Parlamentul trebuie sa instituie o comisie pentru monitorizarea mersului anchetelor. Doar astfel deputatii vor avea parghii legale de a verifica activitatea PG”, a spus DronActualul procuror general, Valeriu Zubco, are „rela?ii” cu Plahotniuc”, „vestitul finantator al clanului Voronin”.Valeriu Zubco, actualul procuror general al Republicii Moldova, „are relatii” cu Vladimir Plahotniuc, „vestitul finantator al clanului Voronin”, declara Nicolae Andronic, citat de redac?ia romana a postului de radio Deutsche Welle in pagina sa electronica.„ Au trecut peste 140 de zile de la preluarea guvernarii de catre Alianta pentru Integrare Europeana, dar dezvaluirile promise de democrati in campania electorala despre abuzurile clanului Voronin – lipsesc (…) Unii lideri ai coalitiei de la Chisinau devin misteriosi si nervosi cand sunt intrebati despre promovarea in functii a unor persoane din anturajul fostilor finantatori ai regimului comunist din perioada 2001-2009”, mai precizeaza Deutsche Welle.Lupu il cunoaste pe Plahotniuc, dar neaga ca acesta i-ar fi finantat campania.Marian Lupu recunoaste ca il stie pe omul de afaceri Vladimir Plahotniuc, dar neaga ca aceasta i-ar fi finantat campania electorala. Businessmanul, cunoscut ca un apropiat al familiei Voronin, a refuzat sa comenteze informatiile.Totodata Marian Lupu a negat ca omul de afaceri i-ar fi finantat campania electorala din iulie. Presa a scris ca anume prosperul om de afaceri, Vladimir Plahotniuc, cunoscut si ca apropiat al familiei Voronin, l-ar fi convins pe acesta sa paraseasca partidul comunistilor. Numele lui Vladimir Plahotniuc a fost vehiculat si odata cu numirea in functia de procuror general a lui Valeriu Zubco.Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana evita sa spuna carui partid din Alianta i-a revenit functia de procuror general si daca intre Valeriu Zubco si omul de afaceri Vladimir Plahotniuc exista vreo legatura. Vladimir Plahotniuc a refuzat sa discute cu reporterul nostru. Nici procurorul general Valeriu Zubco nu a comentat informatiile aparute in presa.
0