Oleg Voronin este chemat la Centrul Anticoruptie
Cetateanul Oleg Voronin este asteptat maine, la ora 11.00, la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei. Acesta este asteptat pentru a da explicatii vis-a-vis de tranzactiile in proportii deosebit de mari, efectuate pe parcursul ultimilor doi ani, de pe contul personal al acestuia.Acum doua luni, cotidianul Timpul a intrat in posesia unor descifrari ale cardurilor lui Oleg Voronin. Potrivit datelor publicate de ziarul Timpul, in 16 luni de zile, de la 22 ianuarie 2008 si pana la 29 mai 2009, Oleg Voronin a cheltuit suma de peste 8 milioane de dolari, platiti de la cardurile personale, ceea ce ar insemna in jur de jumatate de milion de dolari pe luna.Pe de alta parte, Oleg Voronin a infirmat toate zvonurile despre afacerile sale. In 2007, intr-un interviu acordat revistei VIP Magazin, Oleg Voronin declara: "Deseori raman si eu stupefiat la auzul stirilor ca, chipurile, vreo afacere cunoscuta din Chisinau mi-ar apartine mie sau ca anumite intreprinderi au primit „oferte” de preluare de la niste persoane care „lasa sa se inteleaga” ca o fac in numele meu ... Ba ca eu as fi acela care scoate din circuitul urban microbuzele ca sa le inlocuiesc cu autobuzele „mele”, ba ca am achizitionat deja „Andy’s Pizza”, „Supraten”-ul sau „Daac-Hermes”-ul. Aiureli... Chiar i-as ruga pe toti cei care sunt acostati cu asemenea „oferte” sa dea „initiativele” in vileag. Sunt gata sa dezavuez si sa contracarez cu toata energia orice tentativa de business talharesc care se vrea facut in numele meu sau, mai exact, al tatalui meu", spunea Oleg Voronin acum 3 ani.Desi de ani de zile zvonurile despre „afacerile” lui Oleg Voronin vuiesc, acesta nu a dat niciodata explicatii organelor competente.