989

Chirtoaca ii va raspunde actri?ei Brigitte Bardot prin certificate de deces ?i fotografii cu copilul atacat de maidanezi

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoaca, ii va raspunde actritei franceze, Brigitte Bardot, care s-a aratat socata de modul in care sunt tratati maidanezii din Chisinau. Chirtoaca a declarat insa ca va anexa la scrisoarea oficiala si certificatele de deces ale oamenilor omorati de cainii fara adapost. Primarul se declara un aparator al animalelor, dar sustine ca mult mai importanta este viata oamenilor, amenintata de maidanezi. "Evident, vom prezenta si un raspuns. Si vom anexa la raspuns, certificatul de deces al colegului nostru de la Spatiile verzi, dar si imagini cu copilul atacat de maidanezi", a precizat edilul capitalei. Primarul crede ca maidanezii trebuie eutanasiati, pentru a-i proteja pe oameni. "As incepe de la problema vanatorii, de exemplu. Cand vad ca pentru distractie sunt impuscate caprioare, mistreti, fazani, iepuri etc., mi se pare mult mai grav decat atunci cand cainii bolnavi, avand rabie, ataca oameni".Seful Regiei "Autosalubritate", Tudor Maniv, este mai categoric. El sustine ca scrisoarea lui Brigitte Bardot este, de fapt, un trucaj, iar aparatorii animalelor nu fac NIMIC concret. "In momentul de fata nu avem nicio investitie de peste hotare. Doar vin si ne fac probleme. Este un colaj, domnu' primar", a mai precizat acesta pentru presa.Pe 12 ianuarie, actrita franceza, Brigitte Bardot, a trimis o scrisoare in adresa primariei Capitalei, in care isi exprima indignarea fata de hotararea lui Chirtoaca de a eutanasia maidanezii din Chisinau. „Am fost informata despre decizia dumneavoastra de a masacra toti maidanezii din oras. Nu-mi pot imagina ca ati putea ordona asemenea acte! Va rog sa dezmintiti, in cel mai scurt timp, aceasta noutate oribila, care va uni pentru totdeauna numele Dumneavoastra cu un act sangeros, revoltator, totalmente contrar functiei Dumneavoastra, care va obliga sa protejati si sa gasiti solutii umane pentru toate problemele care apar in oras”, scrie Brigitte Bardot in scrisoarea adresata Primarului Chi?inaului.Potrivit deciziei Consiliului municipal Chisinau, cainii fara adapost, care vor fi prinsi si nu vor fi revendicati timp de 10 zile de catre stapanii lor, vor fi eutanasiati.
0