O poezie de Grigore Vieru pentru fiecare
In dimineata zilei de 12 februarie, studen?ii de la cele mai importante institu?ii de inva?amant din ?ara au fost intampina?i la universitate de tinerii liberal-democra?i. Ace?tia le-au oferit poezii scrise de poetul Grigore Vieru. «A, iubite, a», «De ce-ai fi trista», «Iubito» — sunt cateva dintre poeziile distribuite tinerilor.«Prin ac?iunea de astazi incercam sa fim mai aproape de marele poet Grigore Vieru, promovand ?i raspandind opera sa», a men?ionat George Mocanu, pre?edintele Organiza?iei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.Ac?iunea a continuat pe Aleea Clasicilor, acolo unde a fost inaugurat bustul marelui poet. Sute de poezii au fost distribuite celor care au participat la inaugurarea bustului. «Grigore Vieru este cel care ne-a calauzit in copilarie. Este important ca tanara genera?ie sa renasca aceasta nazuin?a de unitate a spiritului romanesc «, a precizat Mocanu.Ac?iunea a fost apreciata ?i de personalita?i din via?a publica a Republicii Moldova. Iurie ?ap, vicepre?edintele Parlamentului Republicii Moldova, a spus ca „ceea ce au facut tinerii este un lucru foarte bun. Nu trebuie doar sa vorbim la general despre valori ?i in parte despre Grigore Vieru, ci zi de zi chiar sa propagam opera sa».PS.Vacutza pune te rog tema aceasta in cui sa punem aici in fiecare zi cite o poezie de Marele nostru Port Grigore Vieru! Cinei pentru va rog sa ma sustineti!AutobiograficaMama mea viata-ntreagaA trait fara barbat.Singurei eram in casaPloi cu grindina cand bat.Mama mea viata-ntreaga,Stand la masa, ea si eu, Se asaza intre mineSi Preabunul Dumnezeu.Oh, si crede-asa intr-insul, Ca-n albastru vazul eiChipul lui de pe icoanaSe stravede sub scantei.Si eu tin atat la mama, Ca nicicand nu indraznescDumnezeul din privireSa ma var sa-l mazgalesc.