579

Voronin este las, hot, care la 7 aprilie a fugit la Condrita

Vladimir Voronin si toata „clica” sa se face vinovat de evenimentele din 7 aprilie, cei care dupa alegeri au facut declaratii insultatoare fata de toata populatia Republicii Moldova. De aceasta parere este scriitorul Valeriu Matei, care este audiat, in aceste clipe, de catre procurori, in dosarul evenimentelor din aprilie 2009.„La 7 aprilie a avut loc o revolta legitima a tinerilor, cu infiltrarea unor elemente criminale ale puterii, aduse cu trei autobuze ale Departamentul Institutiilor Penitenciare, care au atacat unele edificii ale statului. Cu ochii mei am vazut trei autocare care au descarcat in spatele parlamentului elemente criminale”, spune scriitorul.Valeriu Matei sustine ca in timpul protestelor din aprilie, in spatele politiei din jurul guvernului se aflau persoane, pe care Matei le numeste „elemente criminale, desenate pana la gat”. Potrivit lui Matei, aceste persoane erau dirijate de fostul sef al Directiei generale ordine publica din cadrul Minitesrului de Interne, Petru Corduneanu, si de alti colaboratori ai MAI. „Aceste persoane nu se supuneau oficial Ministerului de Interne, lucru pe care mi l-a declarat viceministrul Valentin Zubic, pe care eu l-am chemat in fata cladirii guvernului ca sa opreasca provocarile si sa nu se permita o baie de sange in Piata Marii Adunari Nationale”, a precizat Matei.Totodata, Valeriu Matei sustine ca la 7 aprilie nu a avut loc o tentativa de lovitura de stat. „Vladimir Voronin nu se teme numai de o lovitura de stat, dar trebuie sa primeasca o lovitura sub sezut”, spune scriitorul.„Vladimir Voronin este un las, un hot si un om care nu stie sa se conduca pe sine, nu tocmai sa conduca un stat. La 7 aprilie, Voronin era fricos, a fugit, am fost martor cand a iesit pe contrasens din Chisinau si a plecat la Condrita, dar declara ca a stat la Presedintie, ceea ce este o poveste de adormit copiii”, a conchis Matei.
0