"In Alian?a lucrurile merg beton"
Foto: Captura ProTV "In Alian?a pentru Integrare Europeana lucrurile merg beton!". Declara?ia apar?ine pre?edintelui interimar ?i pre?edinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu, lansata in cadrul emisiunii inProfunzime de la ProTv Chi?inau. Rugat sa comenteze acelea?i zvonuri precum ca in AIE ar exista probleme, liderul democrat, Marian Lupu, a sus?inut declara?iile pre?edintelui interimar, precizand totodata ca o alian?a reprezinta o structura complexa. "Nu trebuie sa idealizam, dar nici sa dramatizam. Noi inva?am sa lucram impreuna dupa ce in ultimii 8 ani am avut o guvernare formata dintr-un singur partid", mai precizat pre?edintele Partidului Democrat. Referindu-se la acela?i subiect, pre?edintele AMN, Serafim Urechean, a men?ionat ca toata aceasta poveste cu fisurile in AIE este o inven?ie a comuni?tilor. "Eu ?tiu foarte bine ca se doresc fisuri in Alian?a, se dore?te conflict. Dar acest lucru nu se va intampla. Noi am stabilit principiile de care ne conducem ?i mergem inainte, de?i mai intampinam ?i anumite greuta?i care este normal sa existe", a mai precizat acesta. "Trebuie sa amintim popula?iei condi?iile in care am preluat ?ara. Fiecare din noi, lua?i in parte, nu suntem persoane perfecte. Avem uneori ?i puncte de vedere diferite. Avem ?i discu?ii contradictorii, care este normal sa existe. Intr-un final, ac?iunile noastre vor fi solidare ?i in interesul ceta?eanului", a precizat ?i liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat. Discutand despre greuta?ile intampinate de Guvernul Filat ?i majorarea pre?urilor, to?i cei 4 lideri ai AIE au precizat ca i?i asuma colectiv actul guvernarii ?i ca in viitorul apropiat vor urma solu?ii pentru mic?ora ?ocul in randul ceta?enilor, determinat de scumpirile din ultima perioada