1360

Sarut, femeie, mana ta - in limba rusa ?

candava, acum 20 de ani am auzit aceata melodie in limba rusa, tot Ion o canta in stilul lui perfect desigur, stie cineva ceva, isi aminteste cineva, defapt intrebarea este daca are cineva cubintele inlimba rusa, sau poate si un mp3 ceva ?! berea de la mine desigur.---Compozitor si interpret Ion Aldea-Teodorovici(spectacolul Tata)Sarut, femeie, mana taintotdeauna muncitoare,atat de mica si de floare...Sarut, femeie, mana ta.Ca o aripa ce-a zburatsi-a obosit neobosita,sa odihneasca linistita,ca o aripa ce-a zburat.Copiii dorm in ciubul lor,nevinovat li-i somnul, mama;tot fara griji si fara teama,copiii dorm in cuibul lor.Si-alaturi mana ta, aici,la capatai, ca o lumina;alinatoare si blajina,alaturi mana ta, aici.Pamantu-n ea a incaput,cu mar domnesc si luna noua,cu strugur copt scaldat in roua,pamantu-n ea a incaput.Cuminte ramura de dor,cand miezul noptii ora bate,se-aduna din eternitate,cuminte ramura de dor.Si ploua stele fulgeratin casa noastra si-n cuvinte.Cuvintele sunt toate sfinte!Si ploua stele fulgerat...Si canta dincolo de geambatranul greier la vioara...Din taina greierul coboarasi canta dincolo de geam.Sarut, femeie, ochii taide lacrima si de scanteie,de imparata si de zeie,sarut, femeie, ochii tai.Sarut, cuminte, vorba tacu limpezime de izvoare,cu vraja Soarelui-rasare,sarut, cuminte, vorba ta.Sarut si parul tau frumos,imbatator ca o secaracand o-nfioara vant de seara,sarut si parul tau frumos.Si cad, iubito, in genunchisi iti sarut piciorul carede radacina e si doare,si cad, iubito, in genunchi...Sfanta mi-i casa cu pragul ei tare de piatra,sfanta mi-i casa cu focul ei vesnic din vatra,sfanta mi-i casa din leagan de dor ce coboara,sfanta mi-i casa ce creste fecior si fecioara.------------------------------Autor: Dumitru MatcovschiPoezia Sarut, femeie, mana ta de Dumitru Matcovschi
0