Artur Resetnicov acuza Romania si PLDM
Fostul director al Serviciului de Informatii si Securitate a fost invitat astazi la procuratura, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul 7 aprilie. Artur Resetnicov spune ca SIS a avut informatii din timp despre faptul ca dupa alegeri vor fi organizate manifestari in masa, cu lozinci antistatale. "Inca in martie au incercat sa vina in Republica Moldova circa 2 mii de tineri din statul vecin, ca sa danseze aici dansurile lor rituale, pe 27 martie, cu ocazia unirii, si sa strige lozinci antistatale. Noi am actionat si nu am admis acest lucur, astefl ca in tara au intrat doar vreo 15 tineri", a spus securistul."Despre toate informatiile pe care le-am detinut a fost informat Vladimir Voronin si au fost mobilizati toti ofiterii SIS si eu le-am multumit, cand am plecat, pentru activitate. In ziua de 7 aprilie am intreprins toate masurile, iar dupa orele 14:00 m-am aflat mereu in cladirea Guvernului, langa Vladimir Voronin, si am raportat despre toata actiunile", a povestit Resetnicov."Ma voi prezenta la procuratura de cate ori va fi nevoie. Ar trebui sa punem un covor rosu aici, parca am fi vedetele de la Hollywood, mai ales cum suntem asteptati. Ne bucuram de atentia procuraturii si a Guvernului actual. Noi suntem invitati aici asa ca sa circulam, pentru ca nu se vrea sa se afle adevarul. Nu am fost chemat si la comisia parlamentara, condusa de Vitalie Nagacevschi, unul care a fost printre primii ce a aruncat cu pietre si a strigat lozinci antistatale. Nu e corect el sa judece. Dar, ma rog, din pacate, noi nu avem circ, pentru ca acesta s-a mutat in institutiile statului. Acolo sunt si artisti, si clovni, si acrobati", a spus fostul sef de la SIS."Inainte de 7 aprilie noi am avut informatii si am iesit cu o declaratie sa nu se admita implicarea factorului extern. Am spus despre grupurile de persoane care urmau sa vina din statul vecin. In plus, tinerii au fost antrenati luni in sir pe traseul Presedintie-Piata, in cadrul unui miting. Inainte de 5 aprilie, o formatiune a rezervat piata si chiar a amplasat acolo corturi (n.n. PLDM). Chiar daca alegerile au fost corecte, s-au organizat acele proteste din 7 aprilie. Cine exact le-a organizat va stabili ancheta. Au fost din cei care au strigat ca nu au nevoie de Guvern si Presedintie, din cei care au vrut sa devasteze sediul Comisiei Electorale Centrale, unde se aflau buletinele de vot, sau televiziunea nationala. Noi am intervenit si nu am admis extinderea violentelor si devastarilor in tot Chisinaul", a mai spus Resetnicov.Principala realizare insa a fost "neadmiterea varsarilor de sange", spune fostul sef SIS, intr-un glas cu fostul presedinte Voronin, si fostul secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Ion Morei."S-au dorit aceste jertfe, s-au dorit varsari de sange. Erau arme albe in piata, nu am putut admite asa ceva", a spus Resetnicov.Revenim cu mai multe declaratii si imagini VIDEO.PS.Nepotul Arturas se afla limga mosul sau...