1330

Lupu nu este de acord cu declaratiile facute de Hillary Clinton

Ex-presedintele Parlamentului, presedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, si-a exprimat dezacordul cu declaratiile facute de Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, cu privire la faptul ca Vladimir Filat a devenit primul Prim-ministru al Republicii Moldova, care a fost ales pe cale democratica.“Esenta nu este in faptul ca in perioada anilor 2005-2009, cand am ocupat functia de Presedinte al Parlamentului, Prim-ministrii, de asemenea, se alegeau pe cale democratica. Eu cred ca Primii ministri erau desemnati pe cale democratica si dupa anul 1991“, a declarat Lupu, mentionand ca in pofida unei “lupte ideologice si politice, in perioada anilor 2001-2008, cand Parlamentul vota pentru componenta Guvernului, pentru Prim-ministru, dupa parerea mea acest lucru se facea intr-un mod absolut democratic“.In context, Lupu a mentionat ca declaratiile Secretarului de stat al SUA pot fi atribuite “nuantelor diplomatice“. “Exista anumite nuante in limbajul diplomatic, cand oaspetele vine in tara, parte care primeste doreste intr-un mod deosebit sa evidentieze ceva, poate o oarecare predispunere. Si de aceea se ajunge pana la formulari din acest gen“, a concluzionat presedintele PDM.Pe 23 ianuarie, in cadrul ceremoniei de semnare a Memorandumului de acordare a asistentei financiare din partea SUA, Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, prezenta la ceremonie, a declarat ca Vladimir Filat este primul Prim-ministrul ales in ultimii opt ani pe cale democratica. Ambasada SUA in Moldova nu a facut careva precizari in legatura cu aceste declaratii.
0