667

Cine este cu adevarat Marian Lupu ?

Il descoperiti aici pe politicianul de dincolo de Prut care vrea sa conduca Basarabia. Descoperiti ura sa profunda fata de ce este romanesc nu numai dincolo de Prut dar si dincolo de Nistru. Il descoperiti in cuvintele traite si simtite ale unui tanar, Elena Padurean, pe care Stalin si Hitler sau Voronin si Smirnov nu au convins-o ca nu este romanca. Nu o va face nici Lupu, dar speram sa nu i se dea ocazia sa incerce. "Visul meu din copilarie este sa devin politician pentru a aduce dreptatea pe acest pamant multsuferind. Nici acum nu renunt la aceasta idee, insa in ultimul timp visez sa devin ziarist. Consider eu, ca un bun ziarist este mai tare decit un politician. Astazi am deschis calculatorul si am inceput sa privesc stirile. Anume calculatorul ma scoate din aceasta lume plina de intuneric care mai persista aici la Tiraspol. Lipsita de televiziunea in limba romana imi gasesc refugiul aici pe net. Incerc sa scriu despre ceva ce mi-a cutremurat sufletul. Astfel, poate cineva va fi interesat de ceea ce ma doare. Ori poate persona in cauza va avea curajul sa raspunda la intrebarile mele, sigur, daca voi fi luata in seama. Cu durere in suflet imi amintesc despre evenimentele din 7 aprilie care vor ramane ca o istorie vie in sufletele tuturor. Inclusiv mie, care am participat la proteste si spre mare fericire, am fost ocrotita de Dumnezeu. Nici nu vreau sa ma gindesc prin ce au avut de trecut multi semeni de ai mei. Insa nu despre evenimentele din 7 aprilie vreau sa scriu. Ma preocupa ceea ce se intimpla cu noi dupa acele zile de grea cumpana pentru poporul nostru. Am lasat sa plece anul 2009, un an istoric,dar in memorie mi s-a intiparit ziua de 28 decembrie a anului 2009. Anume aceasta zi ma face sa raman cu sufletul trist. Eram la Palatul Republicii. Noi, un grup de copii de la liceul cu predare in limba romana "Lucian Blaga" din Tiraspol. Asteptam cu mare nerabdare sa intram in sala de sedinte, speram ca anume acum vom avea marea fericire sa facem cunostinta cu toti parlamentarii. Am asteptat 4 ore in sir. Emotiile imi inundau sufletul deoarece dorinta de a colinda parlamentarii era peste asteptarile noastre, fiindca alaturi de noi asteptau si alte grupuri de colindatori, artisti vestiti pe care i-am vazut numai la televizor,care asteptau sa colinde si ei demnitarii. Unele grupuri nu au mai suportat si au plecat, dar noi, cei de la la Tiraspol, am avut rabdarea sa intram in acea sala spatioasa. Insa, intrind in sala, m-am intristat putin. De ce? Va explic: sala era aproape pustie, domnii parlamentari nu au avut rabdarea sa asculte colindele si uraturile copiilor de la Tiraspol si nu numai. Dupa pauza toti deputatii plecau in graba mare din sala de sedinte si isi luau drumul in diferite directii. Parea ca nimeni din ei nu observau prezenta copiilor imbracati in costume nationale, unii din acesti copii, poate pentru prima data in viata au avut ocazia sa vada in realitate pe cei ce ne conduc tara. Deputatii prezenti in sala erau foarte putini. Ii puteai numara pe degete. Cu mari emotii am inceput primul colind. Unii parlamentari cintau impreuna cu noi, altii ne priveau cu atentie, avind un zimbet prietenesc pe fata. Am inceput al doilea colind, apoi al treilea si mare mi-a fost mirarea cind l-am vazut pe dl. Marian Lupu parasind sala in graba mare, bolmojind ceva sub nas. Nici nu veti crede care a fost motivul. Tocmai incepuse uratura si baietelul care facea parte din grupul nostru, incepu sa recite urmatoarele cuvinte:."Vin din partea celor mici, Romanasi copii voinici, C-am lasat sania-n tinda, si-am venit cu o colinda"..... In ochi indata mi-a aparut "tabloul", cind acum 3 ani, tot in ziua de 28 decembrie cel care a parasit sala in timpul colindului romanesc a fost dl. Stepaniuc. Aceeasi data si 2 tablouri diferite. Dar oare sunt ele diferite? Imi tot pun intrebarea la care nu pot gasi raspunsul: De ce cei care promit atitea lucruri si vorbesc in numele poporului, mai ales cind trebuie sa-i aleaga la posturi mari de conducere, nu au rabdarea sa asculte acesti oameni? La fel ma gindesc la urmatorul lucru: Oare, daca noi nu cintam colinde romanesti, ori acel baietel nu pronunta cuvintele romanasi...,dar le-ar fi inlocuit cu cuvintele: vin din partea celor mici, japonezi, copii voinici...., oare dl Lupu ar fi parasit sala? Am observat foarte bine, anume in momentul cind au fost pronuntate cuvintele "romanasi", dl.Lupu s-a ridicat si a plecat. Pot fi de vina copiii, daca ei sunt romani si traditiile de iarna sunt pentru toti aceleasi? Nu importa cine esti si de unde vii? Cum credeti voi, dragi vizitatori (ai blogului, n.r.), va avea oare curajul dl Marian Lupu sa raspunda unui copil? Eu nu cred, dar voi astepta in speranta ca totusi dl. Marian Lupu, viitorul Presedinte al tarii, va gasi 1 minut pentru a raspunde la intrebarile mele. Va rog sa ma sustineti si sa asteptam raspunsul impreuna." Cu mult drag, Elena Padurean, eleva, LT "Lucian Blaga", Tiraspol
0