Voronin-hotul de la Gemenii!
“Am fost concediat din functia de director al S.A. „Gemeni” la ordinul lui Vladimir Voronin”, declara Ilie Rotaru Foto: UNIMEDIA Voronin a vrut sa puna mana pe Gemeni S.A. „In septembrie-octombrie 2006 la S.A.”Gemeni” au aparut informatii precum ca societatea a fost inclusa in lista intreprinderilor care prezinta interes pentru familia Voronin. La 9 ianuarie 2007, judecatorul Aurel Colenco, Presedintele Judecatoriei Economice de Circumscriptie Chisinau a indeplinit ordinele lui Voronin si a declarat nule toate deciziile S.A. „Gemeni” privind crearea organelor de conducere ale societatii, indicand Camerei Inregistrarii de Stat sa inregistreze un alt director.In dimineata zilei de 11 ianuarie doi colaboratori ai CCCEC au venit la societate si au aratat vicedirectorului o ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva mea, au spart safeul, au luat stampila si documentele si au instiintat toti lucratorii ca sunt concediati”. Declaratia apartine ex-directorului S.A. „Gemeni”, Ilie Rotaru, lansata azi, 12 ianuarie, in cadrul unei conderinte de presa.In acest sens, Rotaru a venit cu o adresare actualului prim-ministru, Vlad Filat, in care roaga sa se intervina pe langa conducerea organelor competente din subordinea Guvernului sa intreprinda masurile necesare ca in rezultat conducerea actuala a societatii, dar si cei care stau in spate, sa fie trasi la raspundere conform legislatiei in vigoare.Fostul director al societa?ii, impreuna cu un grup de actionari, poseda aproximativ 80% din actiuni si considera ca numai primul ministru i-ar putea ajuta sa-si intoarca proprieatatea odata ce judecatorii de pe timpul fostei guvernari au ramas in functii.„Dupa evenimentele de la 11 ianuarie functiile de administrator real a inceput sa le indeplineasca Serghei Uscov, iar eu nu am mai fost lasat sa intru la S.A. „Gemeni”. Mi s-a transmis prin alte persoane ca daca mai vin acolo voi fi bagat la puscarie. Ulterior am primit si alte amenintari”, a adaugat Rotaru.Aceeasi sursa mai precizeaza ca registratorul S.A. „Gemeni” a fost inlaturat de la firma „Sibila” si transmis firmei „Grupa Financiara” pentru a fi falsificat. Potrivit documentului detinut astazi de Rotaru, pachetul majoritar de actiuni este detinut de S.R.L. „Geomold” intreprindere fondata de mai multe persoane, dintre care se evidentiaza doua firme fantome: una din Cipru si alta din Panama. Mai mult, in acest registru a fost introdus si un actionar cu 7,3%, Catanoi Danil, care a decedat in 2004, a mai spus ex-directorul.Ilie Rotaru a tinut sa precizeze ca in 2006 venitul lunar al S.A. „Gemeni” ajungea la 3 milioane lei, iar valoarea societatii era de aproximativ 20 milioane dolari. "Acum aceste cifre sunt mai mari", a mai precizat sursa.http://www.unimedia.md/?mod=news&id=15839