Mesajul lui varonen!
Draga Olejka! Pentru noi toti, anul care a trecut a fost dificil. Probabil, in istoria independentei noastre, in biografia noastra comuna de stat si de partid, noi nu am trait o perioada mai grea. Anul 2009 a inceput cu o campanie electorala care urma sa determine, daca fi pastrata stabilitatea, increderea cetatenilor in statul lor, daca se va mentine cursul spre dezvoltare? Desi majoritatea cetatenilor nostri de doua ori au raspuns la aceasta intrebare cu un „Da” ferm, fortele reactiunii au reusit sa treaca peste alegerea poporului si sa indrepte necrutator dezvoltarea tarii spre prapastie si catastrofa. Notiuni, care s-ar parea intangibile pentru oricare guvernare moderna – Constitutia, legea, democratia, protectia sociala, patriotismul, pacea interetnica – intr-o clipa si-au pierdut valoarea in Moldova. Tara si societatea au fost lipsite de o viziune strategica asupra viitorului. Viata simplilor cetateni a devenit imprevizibila si fara protectie in fata criminalitatii, care din nou si-a ridicat capul. Din aceste considerente noi toti, fara exceptie, indiferent de simpatiile si antipatiile politice, pentru prima data in ultimii ani intram in Noul An cu inima zdrobita, plina de neliniste pentru propria tara. Si totusi, cit nu ar fi de greu acum, cred ca anume 2010 va deveni anul care va aduce intregii Moldove eliberarea, care va reintoarce tara pe calea dezvoltarii democratice durabile, administrarii competente si sperantei sociale. Eu cred in aceasta, deoarece stiu ca sint marete fortele unitatii si consolidarii poporului nostru, este mareata capacitatea lui de a se uni in fata incercarilor crunte. Am aceasta convingere, deoarece poporul nostru nu are o alta iesire, decit ferma reintoarcere a demnitatii civice si omenesti. Te felicit, draga feciorasule, cu Noul An 2010! Doresc tuturor oamenilor nostri sanatate, intelegere reciproca, bunastare familiilor dumneavoastra. Sper, din tot sufletul, ca planurile si sperantele dumneavoastra se vor implini,si vom reveni in forta la putere, ca Noul An va deveni pentru toti un an al realizarilor si bucuriei.Taticul cel drag!