M.GHIMPU - PRESEDINTELE CU DOAR 1 % DE POPU.LARITATE!
Presedinte cu 1%, fost candidat cu 19%Colaj: UNIMEDIADaca rasfoim istoria recenta a lumii cu greu cred ca mai gasim o situatie similara. Un presedinte al statului, fie el si interimar, care mai este si Presedinte al Parlamentului, se bucura de doar 1% din increderea tarii pe care o conduce. In acelasi timp, un fost candidat la presedintie, fie el si unic, se bucura de 19% din increderea moldovenilor.Nu e nici gluma, nici farsa. Sunt datele unui sondaj IPP realizat in noiembrie, conform carora in Ghimpu au cea mai mare incredere doar 1%, iar in Lupu 19. Iar motivele care au adus aici, vom incerca sa le aflam mai jos.Nu cred ca Lupu va mai fi „bocit” prea mult timp. Usor, usor problema alegerii presedintelui va intra in umbra, iar prin „Dealul Schinoasei” se anunta reforme. Asa ca pana pe la toamna, masuratorile cu siguranta vor arata altfel, chiar si in cazul lui Ghimpu. Politician pe care nu-l vad cu nimic mai prejos la capitolul incredere decat pe Lupu.Mare castigator al sondajelor pare a fi in schimb Vlad Filat, liderul PLDM are 14,1% incredere si inregistreaza cel mai ascendent trend dintre toti cei ce au aparut in masuratori. Reusitele sale in calitate de prim-ministru, echipa pe care si-a atras-o de partea sa, dar si discursul sau politic(mai bun si mai bun pe zi ce trece), fac din Filat o figura credibila, competenta si interesanta publicului larg. Asa ca pe viitor nu ne putem decat astepta la o crestere si mai mare pentru liderul PLDM.La celalalt capitol, mare pierdant pare a fi Dorin Chirtoaca, cel dupa mai bine de doi in de stat in fruntea Primariei incepe sa scada vertiginos in incredere. Motivele le cunoasteti cu totii si nu cred ca mai merita enumerate. Inafara de unul, poate. N-a existat anul asta „Brad 3”, ca de era, cu siguranta oropsitul Chirtoaca mai avea cateva procente in plus. Ca pe asta a crescut Chirtoaca, victimizarea continua la care a fost supus din partea regimului comunist. Dorine, acuma ai frau liber. Noi asteptam capitala europeana pe care ne-ai promis-o.Pana la noi sondaje, asteptam si miscari masive in politica moldava. Cele mai multe se anunta la PD. Sa vedem daca s-or comuniza, pardon, stangi cu totul...