1418

Mircea Geoana: De astazi, sunt presedintele tuturor romanilor

Buna seara, dragi romani! Impreuna am invins. Eu o noapte frumoasa pentru democratie romaneasca. Este o victorie muncita. Am avut si emotii. Multumesc milioanelor de romani care ati venit la vot, celor care mi-ati acordat increderea. Colegilor de partid, alaintei si in primul rand lui Crin Antonescu si prietenilor liberali. Este victoria lui Crin in aceeasi masura cu victoria mea. Vreau sa-i spun lui Crin Antonescu ca ceea ce am facut in aceste 2 saptamani depaseste o simpla majoritate, reprezinta o prietenie de suflet pe care am sa i-o port acestui om exceptional toata viata mea. Vreau sa multumesc celor care reprezinta alte partide UDMR, minoritati, PRM, PIN, PNG, sindicate, patronate, revolutionari.Vreau sa ma intorc catre cei care reprezinta inima mea: Mihaela, Ana-Maria si Alexandru, mama, esti acasa la televizor, stiu ca te bucuri, tata, stiu ca esti in ceruri si te bucuri si tu. Va multumesc pentru sprijin. Am avut dreptate cand de luni de z ile vorbeam de nevoia de a ne intoarce la problemele economice pentru a salva aceasta tara minunata. Victoria noatra este victoria bunului simt. Il voi trata pe Traian Basescu cu respectul cuvenit unui fost sef de stat. Vom avea in cateva zile un Guvern Johannis si un program autentic de lupta impotriva crizei. De astazi, sunt presedintele tuturor romanilor.Astazi punem capat tranzitiei. De maine, mergem spre Europa ca o natiune unita. In limba greaca Nicolae inseamna biruita poporului. Poporul a biruit. Dumezeu sa ajute poporul roman.In tarile civilizate, dai un telefon castigatorului si il feliciti"E o victorie cu emotii. Suntem increzatori si mesajele din teritoriu sunt confirmate de exit-poll-uri. As face si eu un apel pentru un transfer democratic de putere. Ar fi pacat sa ne facem de ras in Europa cu astfel de comportamente nedemocratice. In tarile serioase, dai un telefon castigatorului si il feliciti. Nu cred ca poate sa puna mai presus de toate patima personala. Poate ca a facut acest gest pentru cei de la PDL care sunt in sectii. Va fi absolut devastator sa ne trezim ca o tara din Africa. In mod normal al trebui sa mergem cu calm spre restabilirea climatului normal. Maine incep lucrurile serioase. Tara are nevoie de calm, de stabilitate. Voi incerca ca presedinte al Romaniei sa arat respect si pentru votantii domnului Basescu", a declarat Mircea Geoana, cateva minute mai tarziu, intr-o interventie la Antena3.Antonescu: Ii rog pe toti colegii mei de partid sa stea pe metereze in aceasta noapte, sa pazeasca voturile, sa avem un rezultat corect"Le multumesc tuturor romanilor care au venit la vot, indiferent cum au votat. Le multumesc celor care au inteles ca e nevoie de o schimbare si ii asigur ca prin votul lor au eliberat Romania. In frunte cu presedintele ales azi , Mircea Geoana, vom reconstrui Romania, increderea, economia, institutiile. Ii rog pe toti colegii mei de partid sa stea pe metereze in aceasta noapte, sa pazeasca voturile, sa avem un rezultat corect pentru ca apoi sa trecem la treaba'', a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.
0