Traian Basescu: Ii dau in judecata pe Dinu Patriciu ?i ziarul Gardianul
Scandalul pe marginea filmule?ului facut public de ziarul Gardianul ?i difuzat intens de RealitateaTV ?i Antenele lui Voiculescu ia amploare. In ultimul episod pe marginea acestui subiect, Traian Basescu a anuntat sambata, la sediul sau de campanie, ca va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului daca, inainte de a-l pune in circulatie, a facut o expertiza a filmului."Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul "Gardianul". Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat. Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la cateva intrebari. In primul rand, daca inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza", a aratat Traian Basescu.El a mai intrebat conducerea cotidianului Gardianul daca macar dupa introducerea in circuitul public a "unui film trucat a avut curiozitatea" sa faca o expertiza a acestui film si, in caz afirmativ, sa faca public rezultatul.Basescu a apreciat ca la 20 de ani de la Revolutie romanii nu mai pot fi pacaliti sau manipulati cu filme trucate, in care este amestecata viata unui copil. "Un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar in interesul candidatului Mircea Geoana, utilizandu-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau sa ma intreb cum s-ar fi simtit oricare dintre noi, daca in aceasta situatie ar fi fost un copil al nostru", a mai spus Basescu.El a opinat ca, in ultimele zile ale acestei campanii, "a iesit la suprafata toata mizeria din spatele lui Mircea Geoana". "O mizerie pe care eu, in 2004 o calificam a fi sistemul ticalosit. Si am vazut iesiri publice ale domnului Patriciu, la Realitatea TV, domnul Patriciu care in timpul lui Iliescu si al lui Nastase, a fost beneficiarul privatizarii Rompetrol si Petromidia. L-am vazut pe domnul Vantu, cel care a escrocat peste 350.000 de romani, care au ramas fara case, fara bani", a adaugat Basescu, care l-a criticat dur ?i trustul lui Dan Voiculescu.